Voorbeschouwing AFC - VVSB

Alle hens aan dek voor de Reds tegen VVSB

De komende twee weken wordt het alle hens aan dek voor AFC. Met twee hele belangrijke thuiswedstrijden voor de boeg tegen de nummer één en twee op de ranglijst t.w. FC Lienden en VVSB krijgen de Reds een zware kluif te verwerken.

VVSB is de eerste van de twee waar AFC de noodzakelijke punten moet gaan pakken. De laatste nederlaag die de paarsgelen leden dateert van 26 oktober tegen concurrent FC Lienden. De ploeg van Van Leeuwen verloor die wedstrijd toen met 1-0. Vanaf die tijd vergaarde VVSB veel winstpartijen met slechts twee remises. De ploeg van Van Leeuwen is in goeden doen. Het vertrek van de grillige aanvaller Koen Bosma die op avontuur ging naar Vietnam heeft de ploeg geen pijn gedaan. Sterker, het heeft de ploeg vleugels gegeven. Vooral spits Giovialli Serbony voelt zich als een vis in het water en scoort aan de lopende band. De meter staat inmiddels op 13 goals.

 

Onder Stanley Menzo is AFC na twee wedstrijden nog ongeslagen. Frappant is wel dat AFC uit de laatste twee partijen pas in de eindfase het punt veilig kon stellen. Het wordt nu hoog tijd dat AFC een overwinning binnen gaat slepen want de laatste winstpartij was op 30  november toen het met 0-1 won van HBS.

Met een nederlaag zal VVSB geen genoegen nemen en zal volop voor de winst gaan. De ploeg van Van Leeuwen wil maar één ding en dat is FC Lienden in het vizier houden. Met een nederlaag wordt geen rekening gehouden in Noordwijkerhout, gezien de uitstekende resultaten in de laatste maanden. Afgelopen zondag werd De Treffers aan de kant geschoven met 4-0.

Op 12 oktober j.l. verloor een zeer gehavend AFC met 2-1 in Noordwijkerhout. Liefst 12 spelers werden toen gemist. Voor zover nu bekend is alleen Joshua Patrick vanwege een schorsing niet van de partij.

In het kampioensjaar 2013-2014 werden beide wedstrijden tegen VVSB verloren.

Het kan zondag dan ook weleens een slijtageslag gaan worden tussen beide teams op sportpark Goed Genoeg. Hoe gaan de manschappen van Menzo zich etaleren en hoe is de scherpte bij de start van de wedstrijd. Van VVSB is bekend dat ze van meet af aan druk uitoefenen en opvoeren. De Reds zijn gewaarschuwd.  

H.E./H.v.d.W

 

De pupil van de week is Eli Vink. Wie is Eli Vink? klik hier

De wedstrijdbal is aangeboden door Kottmann & Co