Voorbeschouwing AFC - UNA

Als een tegenstander op de wedstrijddag beter is, zoals afgelopen zondag, en terecht met 4-1 wint, en de drie punten in eigen huis kan houden moet je dit snel accepteren en verwerken.

FC Lienden was op hun eigen kunstgrasveld in topvorm en gaf AFC een lesje in de wil om te winnen. AFC straalde na drie gewonnen wedstrijden en de prima KNVB bekerwedstrijd tegen Excelsior niet de kampioensvorm van vorig seizoen uit.

Natuurlijk mist het huidige AFC belangrijke spelers zoals Geoffrey Galata, aanvoerder Laurens Samsom, Pepijn Kluin, de steeds beter in vorm zijnde Pepijn Veerman en is Damien Menzo nog niet conditioneel sterk genoeg voor een hele wedstrijd.

Maar dit mag geen excuus zijn voor de getoonde spirit tijdens de laatste wedstrijd.

 

Zondag komt het sterke UNA uit Veldhoven naar Amsterdam. UNA staat op een zesde plek met 10 punten en een positief doelsaldo van 14 voor en 9 tegen.

Vorig seizoen gepromoveerd en winnaar van de laatste twee periodes dus geen gemakkelijke opdracht voor de Reds.

Hun topscoorder van vorig seizoen Brian Boogers is na een vervelende blessure weer terug op zijn vertrouwde nr 10 stek. Vorig seizoen scoorde hij 18 doelpunten als aanvallende middenvelder. Ook jl zondag in Veldhoven tegen Hercules scoorde hij met een mooi wippertje de 2-0 maar kon een strafschop niet benutten.

Van Wanrooij is de gevaarlijkste aanvaller vanaf rechts en is de koning van de assist. Hij scoorde jl zondag met een afstandsschot de belangrijke 1-0.

Daarnaast zijn de broers Rob en Nick van Boekel ook op schot en hebben beiden respectievelijk drie en viermaal gescoord.

Indien AFC bij wil blijven zal er een goed resultaat geboekt dienen te worden.

Naast de genoemde afwezigen is de inzetbaarheid van Jonathan Richards en Mitchell Theuns, beiden geblesseerd uitgevallen tijdens de wedstrijd in en tegen Lienden, twijfelachtig. 

UNA heeft geen blessures en bij beide teams zijn er geen schorsingen.

Om 16.15 uur weten wij of AFC zich hersteld heeft van de off-day van afgelopen zondag.

Wij hopen op een grote opkomst van onze leden, donateurs en supporters en dat zij onze AFC 1 spelers gaan aanmoedigen.

Hans Elias

Pupil van de week bij deze wedstrijd is Noah Noudari. Weten wie Noah is? Klik hier

De wedstrijdbal wordt aangeboden door Drukkerij Palteam