Voorbeschouwing AFC - TEC

Gefocust AFC gaat thuis voor de volle winst op TEC  

Zondag aanstaande komt TEC VV op bezoek. De Tielse Eendracht Combinatie Voetbalvereniging van 1924 debuteert dit seizoen in de Topklasse na het  kampioenschap in de Hoofdklasse B, dat na felle strijd met het ons wel bekende Gemert werd behaald. Een seizoen eerder werd via de nacompetitie de sprong naar de Hoofdklasse gemaakt. Een stormachtige ontwikkeling van een mooie club met sportieve ambities. De eerste twee wedstrijden in de Topklasse leverden 4 punten op na een 0-1 uitzege tegen het eveneens gepromoveerde SZW Boso Sneek en een 1-1 gelijkspel in Tiel tegen Hercules met een treffer van de thuisclub in de laatste minuut. Dat gebeurt dus niet alleen in Haaksbergen! Een prima begin dus voor een debutant, met een selectie die nauwelijks afwijkt van het jaar in de Hoofdklasse. Waarom ook. TEC beschikt over een hecht team met goede spelers als keeper Sebastian van der Swan, oud-prof Léon Hese, Bart Westerlaken (overgekomen van HVCH), gangmaker Joël Sanaky, de spitsen Matthijs van Gessel en  Jim Bartels en de razendsnelle Kurtley de Windt. Een elftal dus waar je niet even van wint. Absoluut niet!

AFC speelde in het seizoen 2003-2004 in de Hoofdklasse A eerder tegen het in oranje-wit gehulde TEC. In dat seizoen was Stanley Menzo de trainer en was Roy Tular zijn assistent. Stanley en Roy konden beschikken over een geweldige selectie met spelers als Edwin van Holten, John Bosman, Dennis Purperhart, Ulli Landvreugd, Daniël van Meer, Hans Geerlings, Said Moumane, Mohad Zaoudi, Robert en Bobby Gehring, Pierre Tosch, Rody Turpijn, Joey Esionye, Ken Watenabe en Ali Bentohami. Desondanks liep het in de eerste seizoenshelft voor geen meter. Pas na de jaarwisseling viel alles op zijn plaats en werd nog een mooie derde plaats behaald achter kampioen Türkiyemspor en Elinkwijk. Ondanks het feit dat TEC in dat seizoen als nummer laatst degradeerde bleef AFC tegen TEC twee keer steken op een 1-1 gelijkspel. Leuk is het verslag van Ronald Koster terug te lezen van de thuiswedstrijd op 28 september 2003. Ronald vraagt zich af hoe je de spelers van TEC moet aanduiden. TEC’ers? Hij heeft het liever over tekkels, zeer intelligente, dicht bij de mens staande dieren, die onverwacht uit de hoek kunnen komen. Dat gebeurde ook op 28 september toen de 1-0 voorsprong van AFC (doelpunt Djuric Ascension) in de 99e (!) minuut teniet werd gedaan door een Tielse kuitenbijter. Wat is dat toch met die laatste minuut?

Net als TEC heeft AFC na twee wedstrijden 4 punten. De eerste wedstrijd, thuis op sportpark Goed Genoeg, werd onder ideale weersomstandigheden verdiend van JVC Cuijk met 3-1 gewonnen. Vooral de tweede helft was de aanval goed op dreef en met enig geluk had de uitslag een stuk hoger in Amsterdams voordeel kunnen uitvallen. In een snikheet Haaksbergen eindigde de tweede wedstrijd tegen HSC’21 in een 1-1 gelijkspel. Het werd op het harde kunstgras een wedstrijd met twee gezichten en meerdere drinkpauzes. De eerste helft deelde HSC’21 de lakens uit, na de thee waren de rollen volledig omgekeerd. Mede door goed keeperswerk aan beide kanten bleef het aantal doelpunten beperkt. Het venijn zat in de staart nadat het in de 81e minuut op het oog winnende doelpunt van Pieter Koopman in de ‘dying seconds’ van de wedstrijd een andere status kreeg door een Haaksbergse kuitenbijter.

Wat gaat het worden aanstaande zondag op ons mooie hoofdveld? Net als in het seizoen 2003-2004 beschikt AFC dit seizoen over een sterke, brede selectie die onder regie van trainer Bart Logchies tot veel in staat zou moeten zijn. Dit ondanks de schorsingen van Magid Jansen en Tom van den Brink  en een flink aantal geblesseerde spelers. De geslaagde oefencampagne en de eerste competitieresultaten geven veel vertrouwen op een mooi resultaat. Daar staat tegenover dat TEC kan beschikken over een sterk , goed ingespeeld collectief  met verschillende topspelers en dat ook trainer Frank van den Berk en zijn spelers veel vertrouwen zullen hebben ‘getankt’  door het voorspoedig verlopen competitiebegin. En natuurlijk is er de weerbarstige voetbalrealiteit die altijd net even anders is dan je verwacht. Zeker is, zo leert de geschiedenis, dat we de laatste minuut extra moeten opletten. Gefocust zijn dus! Als we dát zondag op eigen veld doen kunnen de drie punten hopelijk in Amsterdam blijven. Heel veel succes!

MvdW

Pupil van de week is: Allessio Landzaat.