Voorbeschouwing AFC - Spakenburg

AFC hoopt tegen Spakenburg  op een historische uitslag

Zaterdag 7 juni de tweede wedstrijd om het Algeheel Kampioenschap. De eerste wedstrijd tussen Spakenburg en AFC eindigde op de Westmaat in een 4-1 overwinning voor de Blauwen. Een ‘over all’ terechte zege, maar ook een geflatteerde. 'The Reds' waren nadat Enrico Patrick er via een penalty 2-1 van had gemaakt duidelijk op stoom. De kans op een Amsterdamse gelijkmaker was groot, maar een spierblessure van scheidsrechter Hof gooide roet in het eten. Het langdurige oponthoud (bijna 20 minuten!) brak het ritme en leidde tot gebrek aan concentratie in onze achterhoede. In plaats van 2-2 werd het 3-1 voor Spakenburg. Een teleurstelling, maar zeker geen drama met nog een wedstrijd op sportpark Goed Genoeg voor de boeg. Helaas scoorde de kersverse Zaterdagkampioen in de 92e minuut uit een corner nog 4-1 en was de vreugde aan Spakenburgse kant  uiteraard zeer groot. Volgens de site Voetbal op Zaterdag legde Spakenburg hiermee de landstitel zo goed als vast. En zo voelde dat ook even.  Maar inmiddels zijn de ruggen weer gerecht  en moet er aanstaande zaterdag nog minstens 90 minuten gevoetbald worden. De bal kan daarbij raar rollen, zelfs als een aantal AFC-spelers al met vakantie is.

Zoals bekend was AFC vanwege het uitstel en van de beslissingswedstrijd GVVV-Spakenburg en de daaruit voorvloeiende vakantieperikelen geporteerd voor één allesbeslissende wedstrijd, liefst op neutraal terrein (er lag een mooi aanbod van FC Volendam), desnoods op de Westmaat bij Spakenburg.  Dat voorstel viel niet in welwillende aarde, waardoor de afsluiting van het seizoen nu op Sportpark Goed Genoeg plaats vindt. In welke opstelling AFC aanstaande zaterdag zal verschijnen is nog een verrassing. Niet voor trainer Willem Leushuis, die tot taak heeft de wel aanwezige spelers tot een doeltreffend geheel te smeden.  Een uitdaging van jewelste!

Spakenburg gaat met groot optimisme voor het tweede algehele kampioenschap. In 1985 werd de eerste titel binnengehaald. Dat is voor deze zeer ambitieuze vereniging natuurlijk wel heel lang geleden. Trainer Jochem Twisker mist komende zaterdag de 2  geschorste verdedigers Edwin Dekkers en Niek Ripson, maar beschikt over  meer dan voldoende kwaliteit en kwantiteit  om deze spelers adequaat te kunnen  vervangen.  Daar is in het huidige seizoen veel  ervaring mee opgedaan. Nadat Spakenburg het vorige seizoen bijna  gedegradeerd was, werd de selectie vrijwel geheel vervangen. De 17 nieuwe spelers waren, hoe goed ook, nog niet direct een  garantie voor succes. Gedurende het seizoen slaagde de technische leiding er steeds  beter in  een winnend team in het veld  te brengen.  De eindsprint was overweldigend met 5 zeges op rij, waaronder de bloedstollende 2-1 zege op GVVV in de beslissingswedstrijd en  de geflatteerde 4-1 winst op AFC.  

Wat gaat het worden? Gaat de SV Spakenburg op soevereine manier aan de haal met de door Michael van Praag uit te reiken kampioensschaal, of wordt nog een heel spannende affaire, waarbij AFC, al was het een jongensboek, op historische wijze aan het langste eind trekt? Om 19.30 uur kennen we de uitslag.

MvdW   

Pupil van de week bij deze wedstrijd is Beau Silva. Weten wie Beau is? Klik hier.