Voorbeschouwing AFC - OJC Rosmalen

Eerste ontmoeting ooit !

De kop is eraf. De eerste wedstrijd in het seizoen 2014 – 2015 ligt alweer achter-ons. Helaas werd er door ons vlaggenschip bij EDO met 1-0 verloren en kunnen we dus van een valse start spreken.

Zondag is er dan de eerste thuiswedstrijd tegen de voor ons geheel onbekende vereniging OJC Rosmalen, althans qua onderlinge competitiewedstrijden in het verleden.

Onze tegenstander is afgelopen seizoen kampioen geworden in de Hoofdklasse B met liefst 8 punten voorsprong op het Veghelse Blauw Geel '31 en 7 punten op het ons bekende Gemert. Daarmee was promotie naar de Topklasse een feit.

Voor wat meer informatie zie pagina 3 'Wetenswaardigheden OJC Rosmalen' in 'AFC-Thuis' dat zondag vooraf bij de ingang verkrijgbaar is..

In de Hoofdklasse werden vorig jaar 58 doelpunten gemaakt. Hiervan waren 4 spelers met in totaal 48 doelpunten verantwoordelijk. Topscorer was Wesley Meeuwsen met 16 doelpunten, gevolgd door Thijs van der Velden met 11, Jesse Dibbets met 10 en Bas Smulders met 9 doelpunten.

Onze bezoekers zijn vorige week uitstekend aan het seizoen begonnen door thuis met 1-0 van EVV te winnen door een schitterende kopbal van Bas Peters, die daarmee tevens het eerste(en dus historische) Topklasse doelpunt ooit van OJC maakte. Ook doelman Bart Tinus bleek in goede vorm en zorgde er mede voor dat de 3 punten in Rosmalen bleven.

Beide teams hebben dus nipt gewonnen of verloren vorige week en het zal zondag op ons sportpark dan ook waarschijnlijk een spannende wedstrijd worden.
 

Hans Elias & Maarten Blokland

Pupil van de week van deze wedstrijd  is Rutger Visser. Weten wie Rutger Visser is? Klik hier.
De wedstrijdbal wordt u aangeboden door SEVERIN Nederland.