Voorbeschouwing AFC - OJC Rosmalen

De wedstrijd wordt op zaterdagmiddag gespeeld, als gevolg van de volgende wedstrijd in de tweede ronde van de KNVB-beker: AFC – FC Emmen op dinsdagnamiddag 22 september om 17.00 uur.

 

AFC GAAT VOOR EERSTE ZEGE OP OJC ROSMALEN EN DE DERDE THUISZEGE OP RIJ

ZATERDAG aanstaande komt Ontspanning Door Inspanning Juliana Combinatie Rosmalen op bezoek. Deze grote club uit Brabant komt voor het tweede jaar in de Topklasse uit en eindigde vorig seizoen met een gelijk aantal punten als AFC op een negende plaats. Het team van trainer Dennis Dekkers werd vervolgens aardig leeggeplukt. De concurrentie was natuurlijk in de eerste plaats  geïnteresseerd in goalgetter Wesley Meeuwsen, die naar De Treffers vertrok, waar hij in het eerste Topklasse duel tegen HBS  al na vier minuten scoorde.  Tweede topscoorder Thijs van de Velden (Woezik), Glenn Schapendonk (UNA), Bas Smulders (WNC)  en Bart Tinus (JVC Cuijk) vertrokken ook , maar daar kwamen o.a. Tim Strijbosch (KFC De Kempen, Bel.), Stefan de Jong (De Treffers), Frank Mosselveld (RKC), Joey Lokasi (DESK)  en scherpschutter Jaoud Chraou (RWB) voor terug. Om te onderstrepen dat de Rosmalenaren dit  seizoen hoge ogen willen gooien werd vlak voor de start van de competitie de 23-jarige Bulgaarse aanvaller Tsvetelin Tonev aangetrokken, die vorig seizoen in Nederland al zijn opwachting maakte bij Nivo Sparta en Kozakken Boys.

OJC Rosmalen is dit seizoen hoopgevend gestart. In de openingswedstrijd in Utrecht werden de punten gedeeld met Hercules. De uitblinkende aanvoerder Mosselveld zorgde voor het enige doelpunt van de Brabanders. In Rosmalen werd vervolgens met 1-0 gewonnen van het fysiek sterke VVSB. Chraou maakte de enige goal en liet zien dat hij op dit hogere niveau (Bij RWB speelde hij in de Vierde Klasse) uitstekend mee kan. In Cuijk werd de derde competitiewedstrijd verloren met 2-1 van JVC. Nu was Chraou pal voor tijd succesvol vanaf  de elfmeter stip. Afgelopen zondag werden de punten thuis gedeeld met debutant SWS Sneek in een krankzinnige wedstrijd. Al na 10 minuten kon OJC-keeper Stijn van Donk met rood vertrekken na een overtreding in het strafschopgebied. De penalty werd door de Friezen benut. In de tweede helft viel de voor Van Donk ingevallen keeper Paul van den Elzen na een botsing dizzy uit en moest hij op zijn beurt door rechtsback Guus Habraken vervangen worden.  Die weerde zich meer dan uitstekend  tussen de palen en groeide uit tot superheld na het stoppen van een penalty. De feestvreugde kon niet op in Rosmalen toen Kay Huygens in de slotminuten via een strafschop de eindstand op 1-1 bepaalde. Per saldo heeft OJC Rosmalen dus na vier wedstrijden vijf punten en een plaats in de middenmoot, lang niet slecht met een compleet nieuwe voorhoede.  

Ons eerste kreeg in Haarlem afgelopen zondag de deksel flink op de neus. Kon. HFC profiteerde volop van een complete off-day van The Reds. De score bleef gelukkigerwijs beperkt tot 2-0, maar had gelet op het grote aantal kansen voor de thuisploeg veel hoger kunnen uitvallen. Hoe kon zoiets gebeuren? Laten we het houden op een samenloop van omstandigheden, waartoe zeker ook het sterke optreden van de Haarlemmers gerekend dient te worden. Het team van onze trainer Bart Logchies liet een week  eerder tegen TEC zien hoe het wel moet tegen een sterke tegenstander.  Na een fantastische wedstrijd met veel sportieve strijd  liet Daan Sutorius in de slotminuut de beslissende derde goal  noteren. AFC opende in Amsterdam het seizoen met een 3-1 zege op JVC Cuijk, gevolgd door een 1-1 gelijkspel in Haaksbergen tegen HSC’21. Bij elkaar een mooie start van de competitie met zeven punten uit vier wedstrijden. Niet meer dan dat. Er komen nog heel wat spannende wedstrijden aan, te beginnen as. zaterdag tegen OJC Rosmalen. De onderlinge verschillen zijn niet groot.     

AFC en OJC Rosmalen ontmoeten elkaar in competitieverband slechts twee keer in de lange geschiedenis van beide clubs. De Brabantse debutanten in de Topklasse toonden zich vorig seizoen in beide wedstrijden sterker dan de Zondagkampioen. Op 31 augustus 2014 werd het op sportpark Goed Genoeg 2-4 voor de bezoekers.. Voor  AFC  scoorden toen Daan Sutorius en Pepijn Veerman. Maar dat was lang niet voldoende omdat spits Wesley Meeuwsen die  middag niet te stuiten was. Zijn doeltreffende stiftbal van 20 meter was ongetwijfeld  één van de mooiste doelpunten ooit gescoord op ons prachtige hoofdveld. Op sportpark De Groote Wielen was AFC in Rosmalen op 14 december 2014 in de laatste wedstrijd voor de winterstop compleet kansloos en verloor met 3-0. Het was naar later bleek de laatste wedstrijd van AFC trainer Willem Leushuis. De regerend landskampioen stond toen nog op een overduidelijke degradatieplaats en wist zich pas in de laatste wedstrijd onder regie van interim-trainer Stanley Menzo veilig te spelen.

Maar inmiddels zijn we een seizoen verder met nieuwe uitdagingen. Aanstaande zaterdag de kans op de eerste overwinning op OJC Rosmalen en de derde thuiszege op rij. Wat zou dat mooi zijn, mede gelet op de ranglijst en het programma komend weekend waarin de concurrentie ook flink aan de bak moet. Ook, want cadeau zullen we het zeker niet krijgen, daarvoor zijn de ambitieuze Rosmalenaren niet naar de hoofdstad afgereisd. Heel veel succes!

MvdW

LET OP De wedstrijd AFC-OJC Rosmalen op zaterdag 19 september begint om 17.00 u.

Pupil van de week bij deze wedstrijd is Hugo van Wolferen. Wie is Hugo? Klik hier
De wedstrijdbal is aangeboden door Drukkerij Palteam