Voorbeschouwing AFC - Leonidas

AFC heeft nu vier wedstrijden gespeeld en zes punten verzameld. Wat zegt het voor wat het waard is ? Gedeeld derde maar op doelsaldo een negende plek.

De competitie is nog maar vier wedstrijden onderweg en met de week wordt het bewijs geleverd dat iedereen van iedereen kan winnen.

Met Kon.HFC, Hercules, OJC Rosmalen en EDO is de kwaliteit van de topklasse in de breedte zeker toegenomen. Echter een uitgesproken favoriet is niet aan te wijzen. Het team dat het meest stabiel blijkt gedurende een langere periode maakt een goede kans op het kampioenschap.

 

Zondag komt het Rotterdamse Leonidas naar Amsterdam. Leonidas pakte jl zondag in de lastige thuiswedstrijd tegen één van de favorieten JVC Cuijk uiteindelijk de drie punten. Het winnende doelpunt werd gemaakt door ex prof Charlie van de Ouweland.

Ook won de ploeg verrassend  de verre uitwedstrijd tegen het fysiek sterke WKE.

Leonidas heeft evenals AFC nu ook zes punten uit vier wedstrijden en staat op een tiende plaats.
Bijna alle sterren van Leonidas zijn vertrokken, maar toch is men er in geslaagd om weer een sterk top-klassewaardig team op de been te brengen. Meest opvallende speler is de centrumspits Olaf vd Sande. Trainer Meijers van JVC Cuijk over hem: " Wij hadden geen enkele grip op de spits van Leonidas. Dat is echt een goede speler en zijn loopacties zijn heel slim. Hij scoorde ook terecht tweemaal.
De verdedigers van AFC krijgen wekelijks met goede spitsen te maken, zoals de spitsen van EDO, OJC en EVV. Ook de spits van Leonidas zal er alles aan doen om het centrale duo van AFC te kloppen middels één of meer doelpunten.
De speelwijze van Leonidas is in vergelijking met vorig seizoen nu meer gepaard met meer strijd en minder op technische hoogstandjes.

Leonidas had vorig seizoen een vliegende start. Na de eerste 6 wedstrijden stond men fier bovenaan met 18 punten! Uit de volgend 24 wedstrijden werden nog maar 6 overwinningen geboekt en eindigde Leonidas op een toch nog mooie 7e plaats. Voor een nieuwkomer in de Topklasse een uitstekend resultaat.

AFC kan zijn borst natmaken. Vorig jaar september verloor AFC van Leonidas met 1 – 2!

De winnaar zal meer dan waarschijnlijk beloond worden met een forse stijging op de ranglijst.

Hans Elias

Pupil van de week bij deze wedstrijd is Eagle Etnel. Weten wie Etnel is? Klik hier

De wedstrijdbal wordt aangeboden door Nice Teleservice

En denkt u eraan dat woensdag 24 september de wedstrijd AFC – Excelsior Rotterdam voor de KNVB beker gespeeld wordt? Aanvang 17.00 uur.
De toegang is gratis voor leden en hun familie.