Voorbeschouwing AFC - JVC Cuijk

AFC en JVC Cuijk staan garant voor aantrekkelijk competitieslot

Zondag as. de laatste competitiewedstrijd van het seizoen. Op Sportpark Goed Genoeg ontmoeten wij runner up JVC Cuijk, een aantrekkelijke tegenstander.
‘Jan Van Cuijk’ Cuijk  speelt vanaf de start van de Topklasse op het hoogste amateurniveau. Met een 6e (seizoen 2010/11), 11e (2011/12) en 10e (2012-2013) plaats was de club van voorzitter Ingrid Kloosterman een gevaarlijke middenmoter.
Dit seizoen timmert JVC Cuijk meer aan de weg. De met UNA en VVSB gedeelde tweede plaats, 5 punten achter kampioen AFC, illustreert dit. Als wij wat scherper naar de resultaten kijken valt op dat de ploeg van technisch directeur Hans Kraaij jr. de ene periode veel beter presteert  dan de andere.  Zo was de start van de competitie met 4 punten uit de eerste 5 wedstrijden erg matig, de laatste 6 wedstrijden is  de ploeg van trainer Piet de Kruif met 16 punten bijzonder  goed op dreef.  Gelet op de uitslagen maakt het uit of je JVC Cuijk thuis of uit treft. Hoewel  de roodwitten  uit maar 4 keer verloren  zijn de resultaten op Sportpark De Groenedijkse Kampen ‘over all’ aanzienlijk beter dan de resultaten buitenshuis.  Opvallend ten slotte is het gegeven dat JVC Cuijk twee topschutters in huis heeft.  Kevin van Veen (22 jaar oud!) maakte maar liefst 19 doelpunten, Mark Fennebeumer 13.

JVC Cuijk en AFC speelden dit seizoen op 8 december tegen elkaar.  Een aantrekkelijke wedstrijd op het dondergroene kunstgras van de  De Groenedijks Kampen die uiteindelijk door Jan Van Cuijk met 4-2 wordt gewonnen. De 2-1 ruststand realiseert JVC Cuijk door goed vleugelspel en enkele vlijmscherpe counters. Kevin van Veen en Frenk Schaap weten  Youssef El Abdallaoui al snel  te passeren. Guido Moelee doet op aangeven van Michael Malmberg iets voor AFC terug.
De tweede helft gaan The Reds uitdrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker, maar eerst is het Alexander Prent die voor JVC weet te scoren. Jasper de Haer maakt de wedstrijd weer spannend na een combinatie met Tim Wulffraat. Het is hierna vooral aan JVC keeper Van Gerwen te danken dat AFC niet meer weet te scoren. In de slotminuten profiteert Shanon Carmelia van de geboden ruimte en bepaalt de eindstand op 4-2. Omdat de concurrenten Leonidas en De Treffers ook punten morsen blijft AFC na deze nederlaag koploper en is dat gebleven.

 ‘Over all’ zijn AFC en JVC Cuijk wat de onderlinge resultaten precies in evenwicht. Van de 7 wedstrijden in de Topklasse won AFC 2 keer thuis, 3 keer werd het gelijk en 2 keer won JVC Cuijk thuis. Op basis hiervan is het dus weer tijd voor een zege van AFC.  Maar de wedstrijd staat voor wat betreft de selectie  van AFC-trainer Willem Leushuis uitsluitend en alleen in het teken van de strijd om het algeheel kampioenschap van Nederland. JVC Cuijk daarentegen zal er alles aan willen doen om zondag tweede te worden.  Wel een moeilijke klus, want het in punten gelijk staande UNA speelt thuis tegen het al gedegradeerde Juliana ’31. Het wordt hoe dan ook op Goed Genoeg een mooi competitieslot met 2 ploegen, die aanvallend zijn ingesteld en veel kwaliteit in huis hebben. 

MvdW       

Pupil van de week bij deze wedstrijd is Jack Veldhoven. Weten wie Jack is? Klik hier.

De wedstrijdbal wordt aangeboden door Oog in Oog (zie www.ooginoog.nl )