Voorbeschouwing AFC - JVC Cuijk

Een prachtige affiche zondag op "Goed Genoeg"!

De trotse koploper in de zondag Topklasse JVC Cuijk komt op bezoek bij de nog altijd regerend kampioen AFC.

Gezien de tot nu toe behaalde resultaten is AFC dit keer de duidelijke underdog en de bezoekers uit Noord Brabant zijn de topfavoriet.

AFC staat met gemiddeld één punt per wedstrijd (12 punten) op een veertiende plaats en JVC is de koploper met 26 punten. Een heel groot verschil dus. De eerste periodetitel ging ook terecht naar deze vereniging.

De 26 punten werden verdeeld over acht overwinningen en twee gelijke spelen. Er werd slechts twee keer verloren en wel van Leonidas uit met 3-2 en UNA thuis met 0-3.

Bij AFC ontbreekt het helaas tot nu toe aan scorend vermogen. Met 14 doelpunten, gelijk met Hercules, is AFC de minst productieve in de Topklasse.

JVC Cuijk is een team met veel ervaring en kwaliteit. Het team weet het net makkelijk te vinden gezien de 33 doelpunten die gemaakt zijn. Deze doelpunten zijn goed verdeeld over meerdere spelers. Topscorer is de aanvallende middenvelder Frank Schaap met 8 doelpunten, gevolgd door Boy Visser met 6 en spits Mark Fennebeumer met 5 doelpunten.

Net zoals bij AFC is er ook bij de tegenstander een belangrijke speler met een vervelende knieblessure afwezig nl Alexander Prent.

AFC mist nog altijd enkele belangrijke spelers, maar doelman Abdellaoui, en Sutorius sluiten maandag weer bij de groepstraining aan.  

Indien AFC zondag de spirit zoals tegen Kon. HFC en ADO'20 kan opbrengen dan belooft het een mooie wedstrijd te worden tussen twee teams die beiden voor de winst zullen gaan.

Hans Elias

 

De pupil van de week is Joshua Smith. Weten wie Joshua is? Klik hier

De wedstrijdbal wordt aangeboden door de Oostenrijk Touringcars