Voorbeschouwing AFC - Juliana´31

Zet AFC zijn opmars voort?

AFC ligt bijzonder mooi op koers. Liefst 9 punten voorsprong op de vier achtervolgers JVC Cuijk, HBS, VVSB en EVV. Maar in de resterende 7 wedstrijden gaat AFC deze 4 clubs nog ontmoeten, dus de race is nog lang niet gelopen.

Zondag is Juliana '31 uit Malden de tegenstander op Sportpark Goed Genoeg. Deze nieuwkomer in de Topklasse, staat na 23 wedstrijden op een 15e plaats. Op deze plek betekent dat rechtstreekse degradatie. De clubleiding van Juliana'31 vond hierin aanleiding om op 7 maart de samenwerking met trainer/coach John Thijssen met onmiddellijke ingang te beëindigen wegens gebrek aan vertrouwen. Zijn opvolger is assistent-trainer Jord Roos die direct resultaat boekte door afgelopen zondag het sterke VVSB op een gelijk spel te houden. Juliana staat slechts 6 punten af van plaats 13 die recht geeft op nacompetitie, dus een mogelijkheid voor handhaving . AFC is dus gewaarschuwd en mag Juliana'31 niet onderschatten. In de uitwedstrijd wist AFC moeizaam met 1-2 te winnen.

AFC mist zondag enkele spelers. Zoals bekend is Tim Wulffraat al een paar weken uit de roulatie en zijn revalidatie zal nog 2 tot 3 weken duren. Guido Moelee is geschorst en heeft, naar nu blijkt, onlangs zijn hand gebroken. Zijn hand zit nu in het gips. Twijfelachtig is het meespelen van Sjoerd Jens, die last heeft van zijn knie, Enrico Patrick en Duncan van Moll. 
Heel mooi is de aanwezigheid van Rogier Wissink, die na zeer lang blessureleed, al opgelopen in het vorige seizoen, afgelopen zondag tegen ADO'20 zijn debuut in de hoofdmacht maakte en op uitstekende wijze voldeed.

Bij Juliana'31 ontbreken Gijs Diebels, topscorer met 8 doelpunten, na zijn rode kaart van afgelopen zondag en Jeff van Veen vanwege zijn opgelopen 5e gele kaart. Wel speelt in ieder geval Rick Renire die inmiddels 6 doelpunten heeft gemaakt. Renire vertrekt na dit seizoen naar JVC Cuijk.

Gaan wij weer een mooie zondag tegemoet? In ieder geval zullen wij dit om 16.15 uur weten en ook hoe onze concurrenten het ervan afgebracht hebben.

Hans Elias

Pupil van de week bij deze wedstrijd is Jeremiah Yiadom. Weten wie Jeremiah  is? Klik hier

De wedstrijdbal wordt aangeboden door Sterel c.s.

Voorwedstrijd AFC F1 – AFC F2, aanvang 13.00 uur.
Eveneens spelen om dezelfde tijd de Champions League en World Cup spelers hun onderlinge competitie.
 
Ballenjongens zijn de spelers van de F1.