Voorbeschouwing AFC - Hercules

Het hoofdveld wordt speelklaar gemaakt voor AFC – Hercules. Bladeren worden verwijderd.

Zowel voor Hercules als AFC was de onderbreking door de bekerwedstrijd erg welkom. Beide teams tankten vertrouwen en wonnen met ruime cijfers en bereikten zo de volgende ronde.

Hercules heeft twee schitterende seizoenen achter de rug. In seizoen 2012-2013 werd vanuit de 1e Klasse promotie afgedwongen door in de beslissende nacompetitie wedstrijd met 2-1 te winnen van Quick uit Den Haag. En prompt in het afgelopen seizoen 2013-2014 met overtuiging kampioen te worden in de Hoofdklasse C en te promoveren naar de Topklasse.  Heel knap omdat er bij Hercules met minimale vergoedingen wordt gewerkt.
Gevolg hiervan was wel dat de drie sterspelers van Hercules kozen voor het ambitieuze FC Lienden. Mede daardoor staat Hercules nu voorlaatste met zeven punten uit negen wedstrijden. Toch werd er uit overtuigend gewonnen uit van Leonidas en thuis van het sterke WKE. Het team beschikt over enkele sterke aanvallers zoals Francis van Rooij. Tegen AFC is hun aanvoerder en centrale verdediger Rietveld geschorst.

 

AFC en Hercules hebben in het verleden heel wat wedstrijden tegen elkaar gespeeld. Lees daarvoor op de laatste pagina van ons programmaboekje "Ontmoetingen tussen Hercules en AFC". Dit programmaboekje "AFC-Thuis" is bij de ingang van ons sportpark verkrijgbaar voor 1 Euro.
De allerlaatste wedstrijden vonden plaats in het seizoen 2000-2001 in de 1e Klasse toen AFC tweemaal van Hercules won: thuis met 7-1 en uit met 0-3. Dat was ook het kampioensjaar van AFC en keerde toen terug in de Hoofdklasse.

 

AFC heeft geen schorsingen maar de lijst met blessures is nog steeds erg lang.
Gezien de stand op de ranglijst en het puntenverschil van slechts twee in het voordeel van AFC geeft het belang van deze wedstrijd aan. Scoren is voor beide clubs tot heden moeizaam. Zie de stand.

AFC speelde de laatste twee competitiewedstrijden, vooral de tweede helft thuis tegen UNA en uit tegen VVSB, twee geweldige wedstrijden met veel strijd, durf en vooral goed voetbal. Er werden legio kansen uitgespeeld. Indien AFC deze positieve strijdwijze kan vasthouden en blijven creëren van de kansen gaan de punten zeker volgen. 

 

Geen enkel team in de topklasse kent echt zwakke plekken en iedereen kan van iedereen winnen. Dus ook zondag kunnen wij weer een interessante ontmoeting tussen twee van de mooiste traditionele voetbalverenigingen van Nederland tegemoet zien. 

Hans Elias

De pupil van de week is

De wedstrijdbal wordt aangeboden door Cohen Advocaten