Voorbeschouwing AFC - HBS

Ontketend AFC gaat tegen HBS voor de volle buit

Op Paaszaterdag (17.00 uur) staat de thuiswedstrijd tegen HBS geprogrammeerd. Een blik op de ranglijst leert dat het om een zeer belangrijke wedstrijd gaat.
Met 5 wedstrijden te gaan is een groot aantal verenigingen nog niet veilig. Zelfs WKE, de nummer 6 van de ranglijst, kan met 38 punten uiteindelijk nog terecht komen op de 13e p/d plek. Maar in de eerste plaats gaat het om de huidige nummers 9 t/m 14, HBS, HSC’21, OJC Rosmalen, Hercules, AFC en ADO’20. De verschillen zijn zeer klein, het is ongemeen spannend. Tegen deze achtergrond is de 26e speelronde van groot belang. Naast AFC en HBS ontmoeten OJC Rosmalen en Hercules elkaar, gaat HSC’21 op bezoek bij het reeds gedegradeerde EDO en speelt ADO’20 in Noordwijkerhout tegen het wat terugvallende VVSB. Wie gaat goede zaken doen? Om 19.00 uur kennen we aanstaande zaterdag het antwoord.

 

De afgelopen 2 seizoenen speelden AFC en HBS ook een bijzondere wedstrijd. Op zaterdag19 april 2014 ging het om de kampioenswedstrijd van de Reds. De toen ook hoog geklasseerde Kraaien maakten er een echte wedstrijd van die uiteindelijk in een 4-4 gelijkspel eindigde. In de 90e minuut kwam HBS door een penalty van Jan-Paul Saeijs nog op gelijke hoogte, maar dat kon de kampioenspret niet meer drukken. Een jaar dáárvoor won AFC wél en wist door de 3-1 zege het vege lijf te redden. Maar ook toen was het een spetterende wedstrijd met wisselende kansen. De vreugde in het Amsterdamse kamp was enorm na een geweldige eindsprint waardoor AFC zich uit een schier hopeloze situatie onder regie van interim-trainer Maarten Stekelenburg redde. L’histoire se repète?

 

HBS draait dit seizoen in de middenmoot mee, met soms mooie scores (2x 5-1 tegen Leonidas en OJC Rosmalen) en een prachtige overwinning buitenshuis (4-2 in Veldhoven tegen UNA). Door enkele matige wedstrijden in de afgelopen periode is HBS uit het linker rijtje weggezakt en zo waar binnen het bereik van AFC gekomen. Dit ondanks de 3-0 thuiswinst op EDO van zondag jl. met 2 doelpunten van Mike de Geer en een score van Jasper Roberti. De ploeg van trainer André Wetzel heeft nog een lastig programma voor de boeg (na AFC, thuis tegen EVV, kampioenskandidaat FC Lienden uit, thuis tegen runner up UNA en tot slot uit tegen VVSB), maar is gezegend met een flinke portie karakter. Onze Haagse vrienden zullen hun naam ongetwijfeld eer aan doen.

 

De Reds zijn bezig aan een fraaie serie en hopelijk is het eind hiervan nog lang niet in zicht. Na de winterstop werd onder de kersverse leiding van Stanley Menzo vier keer gewonnen, vier keer gelijk gespeeld en maar een keer verloren. Zondag jl. werd in Cuijk onder barre weersomstandigheden knap gewonnen door een doelpunt van Pepijn Veerman op aangeven van Melvin Grootfaam. Eerder dit seizoen werd onder gelijke weersomstandigheden in de Bosjes van Pex van de Kraaien met 1-0 gewonnen. Ook toen tekende  Melvin Grootfaam voor de assist, maar was rots in de branding Jan-Paul Saeijs zo ongelukkig om na deze voorzet zijn eigen keeper te passeren.

 

Wat gaat het worden in de thuiswedstrijd op Sportpark Goed Genoeg? Op het eerste gezicht heeft AFC de beste papieren. Na een zeer lastige eerste competitiehelft met heel veel blessureleed hebben de Reds de smaak inmiddels goed te pakken en ook thuis wordt inmiddels weer gewonnen. HBS zit in een mindere periode en is buiten het Haagse veel minder succesvol dan op Sportpark Craeyenhout. Maar onderschat de veer- en vuurkracht van onze Haagse vrienden niet, die zijn groot. Laten we in ieder geval hopen op een mooie wedstrijd, die onze jongens nog wat dichter bij een langer verblijf in de Topklasse brengt. Het zou ‘zo maar’ kunnen. Succes!

MvdW

De pupil van de week is Noah Diem

De wedstrijdbal is aangeboden door Oostenrijk Touringcars