Voorbeschouwing AFC - Haaglandia

Koploper AFC ontmoet herboren Haaglandia

Zondag as. komt Haaglandia op bezoek. De vereniging  uit Rijswijk is geen onbekende voor ons. Nadat RVC/Rijswijk en FC Kranenburg besloten te fuseren ontmoetten AFC en Haaglandia elkaar 17 keer in de periode 13 november 2005-22 september 2013. Ons eerste trok vaak aan het langste eind. Negen keer werd gewonnen, vier maal werd gelijk gelijkgespeeld en slechts  twee keer werd verloren. Zowel uit als thuis werd veel  gewonnen met hoge uitslagen, Sjoerd Jens was met een groot aantal doelpunten een ware plaag voor de defensie van Haaglandia.  Dit seizoen werd op het kunstgras van Sportpark Irene met 5-2 gewonnen. In Rijswijk maakten Magid Jansen (2x), Tim Wulffraat, Enrico Patrick en Joost Hey de AFC-doelpunten.

Haaglandia maakt tot nu toe een niet al te best seizoen door.  De ploeg van trainer Edwin Grunholtz staat met een twaalfde plaats in de gevaren zone.  De nummers 13 t/m 16 (WKE, Be Quick 1887, Juliana’31 en FC Chabab) staan vlak in de buurt, de achterstand op nummer 11, FC Lienden , bedraagt maar liefst 7 punten. Alarmfase 1 dus  en van die situatie lijkt men zich in Rijswijk heel goed doordrongen.
Na de winterstop zijn de resultaten tot nu in ieder geval heel wat beter dan er voor. Zo werd EVV met maar liefst 7-0 verslagen, werd de altijd moeilijke derby tegen HBS in de Bosjes van Pex met 1-0 gewonnen en werd afgelopen zondag in een bijzonder goede wedstrijd thuis gelijk gespeeld tegen het hoog staande VVSB. Haaglandia is dus in vorm, mede door de komst van de Nigeriaanse superspits Henry,Ugunna Chidozie  die onder de koosnaam Chido de aandacht op zich gevestigd weet van de halve Eredivisie. Ook oud-prof Ali Bousaboun (o.a. FC Utrecht en Feyenoord) is inmiddels speelgerechtigd voor Haaglandia. Kosten noch moeite worden kennelijk gespaard om op het hoogste amateurniveau te kunnen blijven acteren.

AFC is dus gewaarschuwd. Toch moet de overwinning afgelopen in Veldhoven op het sterk spelende UNA de nodige energie geven om zondag aanstaande goed voor de dag te komen. En als koploper ben je natuurlijk wel verplicht thuis iets moois te laten zien. Onze jongens toonden op het kunstgras van sportpark Zeelst onder regie van trainer Willem Leushuis veerkracht na een moeilijke openingsfase en taaiheid toen het er in de tweede helft defensief op aan kwam. Een belangrijk zege, die onderstreept dat AFC niet voor niets bovenaan staat.

Wie gaat er op sportpark Goed Genoeg met de buit van door? AFC lijkt de beste papieren te hebben. Niet alleen vanwege het grote verschil op de ranglijst, maar ook op grond van de uitresultaten van Haaglandia dit seizoen. De Rijswijkse formatie won van de tien uitwedstrijden er maar twee en verloor er acht. De doelcijfers (4-26) zijn nog opvallender.  Anderzijds heeft Haaglandia naast Chido en Bousaboun met Erkan Sensoy  en good old Mourad Mghizrat nog een paar gevaarlijke spitsen rond lopen die het AFC behoorlijk moeilijk kunnen maken. 

Alles bij elkaar voldoende inhoud voor een mooie, spannende wedstrijd die veel toeschouwers verdient.  Te  beginnen met onze eigen supporterslegioen. Kom op AFC’ers, geef massale steun aan het eerste. Onze jongens verdienen het.

MvdW

Pupil van de week bij deze wedstrijd is Johnny Cornelissen . Weten wie Johnny is? Klik hier

De wedstrijdbal is aangeboden door NICE teleservice

Om 12.30 uur is een voorwedstrijd tussen AFC D1 en Haaglandia D1