Voorbeschouwing AFC - FC Lienden

In de eerste wedstrijd na de winterstop uit bij Leonidas kwam AFC flitsend uit de startblokken. Met goed voetbal werd in Rotterdam na een spectaculaire wedstrijd een punt gepakt. Dat waren er twee te weinig, maar het vertoonde spel biedt hoop voor de tweede seizoenshelft. Echter, ook na zondag j.l. staat AFC nog steeds ‘onder de streep’ en dus moeten punten gepakt blijven worden.  

Op 24 januari a.s. komt koploper FC Lienden op bezoek.  Ook voor hen is winst gewenst; FC Lienden speelt dit jaar om het kampioenschap. Halverwege de competitie gaan de ‘blauw-witten’ fier aan kop.

Een wedstrijd dus met grote belangen voor beide teams.  

De uitwedstrijd op 28 september tegen FC Lienden eindigde in een 4-1 overwinning voor de club uit de Betuwe. In bijzonder warm weer voor de maand september speelde AFC een slechte wedstrijd op het smeulende, harde kunstgras. FC Lienden wist daar veel beter mee om te gaan en won verdiend.  AFC scoorde in de slotfase uit een penalty van Enrico Patrick.  

FC Lienden was vanaf het begin van de invoering vertegenwoordigd in de Topklasse; met een 10e, 7e, 7e en 10e plaats in vier opeenvolgende eindrangschikkingen een constante middenmoter. Totdat in deze zomer de selectie een flinke kwaliteitsimpuls onderging en de titel als doelstelling werd uitgesproken. Van promovendus Hercules kwamen 3 nieuwe aanwinsten over;  middenvelder Christiaan van Hussen en aanvallers Youssef el Jebli en Abderrahim Loukili.  Niet zonder gevolgen, want na 17 wedstrijden heeft Lienden een voorsprong van 7 punten op runner-up UNA.  Met 39 doelpunten uit 17 wedstrijden is de ploeg aanvallend sterk. AFC is dus gewaarschuwd.  

De Reds moeten ervoor zorgen dat het ritme van vorig seizoen weer terugkomt. In Malaga werd onder leiding van de nieuwe trainer Stanley Menzo een goede basis gelegd en in Rotterdam werd de eerste stap naar betere tijden gezet. AFC speelde sterk, attractief en gedreven. Hopelijk kan ons Vlaggenschip daar aankomende zondag gevolg aan geven.

Menzo kan beschikken over een bijna compleet fit team. Alleen Pepijn Kluin, die gelukkig wel de training weer heeft hervat, en Rogier Wissink blijven nog een tijdje uit de roulatie. Joshua Patrick is terug van een schorsing. 

Wij hopen dat veel AFC'ers onze spelers zondag komen aanmoedigen.  

De wedstrijd begint om 14.30 uur.

Locatie: Goed Genoeg