Voorbeschouwing AFC - FC Lienden

AFC gaat thuis voor de winst tegen koploper FC Lienden

Zondag aanstaande is koploper Lienden te gast op sportpark Goed Genoeg voor de inhaalwedstrijd tegen ons eerste. Dit oorspronkelijk op 25 januari geplande treffen wordt met grote belangstelling gevolgd door de concurrentie van FC Lienden aan de top van de ranglijst en de concurrentie van de Reds in de gevarenzone. De blauw-witte zebra’s staan na 22 wedstrijden fier bovenaan, maar kunnen nog niet zeker zijn over het kampioenschap. Daarvoor staan UNA en VVSB nog te dichtbij. Onderaan is ook nog niets beslist, al staat EDO inmiddels op een bijna niet meer te overbruggen achterstand. Het belang van de wedstrijd AFC- FC Lienden is groot. Wint AFC, dan is er met nog zeven wedstrijden te gaan aansluiting met OJC Rosmalen en HSC’21 en komen ook HBS en Hercules goed in zicht. Wint FC Lienden dan blijft de voorsprong minimaal 6 punten op VVSB en 8 punten op UNA. Reden genoeg voor beide teams om zondag alles op alles te zetten.

 

De ambities van FC Lienden zijn groot. Dat is opvallend omdat het Chelsea van de Betuwe nog niet zo lang geleden besloten had de Topklasse te verlaten wegens geldgebrek. Op het laatste moment werd dit besluit ongedaan gemaakt en verscheen FC Lienden met een zeer sterk team aan de start. Elf nieuwe spelers werden aangetrokken. Vooral de komst van de Hercules-spelers Youssef el Jebli, Abderrahim Loukili en Christiaan van Hussen, die samen tot nog toe 30 (!) keer scoorden, heeft de de ploeg van trainer Hans van de Haar naar de koppositie gestuwd van de Zondag Topklasse. Maar FC Lienden meldde zich als potentiele kampioen bij de KNVB aan voor de Jupiler League. Dat plan is vanwege de hoge kosten inmiddels weer van tafel. Nu is de nieuw te vormen landelijke tweede klasse het doel. AFC richt zich vooralsnog op continuering van de positie in de Topklasse en moet daarvoor alle zeilen bijzetten.  Gelukkig is de strijdlust groot bij de selectie van trainer Stanley Menzo. Na de zeges op Hercules en Kon. HFC werd afgelopen zondag gelijk gespeeld tegen WKE. De fraaie  treffer tegen Hercules van Pepijn Veerman na een strakke voorzet van Guido Moelee werd  in het verre Emmen op wonderschone manier gekopieerd. Klasse mannen!  

 

Wat gaat het aanstaande zondag worden? Op papier lijkt FC Lienden favoriet. De cijfers zijn indrukwekkend. Dit seizoen won de koploper al 14 keer, 6 keer werd gelijk gespeeld, 2 keer verloren (van HBS en OJC Rosmalen in het begin van het seizoen). Vooral thuis is Lienden ongenaakbaar. Uit gaat het wat moelijker. Zo eindigden de drie uitwedstrijden na de winterstop tegen De Treffers (3-3), VVSB (2-2) en Leonidas (2-2) in een gelijkspel.
Op 28 september 2014 troffen Lienden en AFC elkaar dit seizoen voor het eerst op Sportpark de Abdijhof. Onze jongens speelden op die dag misschien wel de slechtste wedstrijd van het seizoen. Drie blunders in de achterhoede zorgden voor een onoverbrugbare achterstand en uiteindelijk voor de grootste  nederlaag (4-1) tot nog toe.. Hopelijk is onze defensie in de return wel bij de les en kan Lienden op heel wat meer tegenstand rekenen.
Na de winterstop heeft AFC de weg omhoog gevonden. Zondag op Sportpark Goed Genoeg kan weer een zeer belangrijke stap worden gezet in deze inhaalrace. Heel veel succes!

MvdW

Voorwedstrijd: 12.30 uur AFC E2 – FC Lienden D3

De pupil van de week is Thomas van der Schaaf. Weten wie Thomas  is? Klik hier

De wedstrijdbal is aangeboden door Sterel cs Notariaat Estate Planning & Mediation

Zie ook artikel van Hennie van de Weerd: "Gaat AFC het gat dichten met twee thuisduels op de rol?"

In verband met de HIswa in de RAI is P15 betaald parkeren.