Voorbeschouwing AFC - FC Chabab

Koploper en hekkensluiter ontmoeten elkaar in Amsterdamse derby

Zondag komt stadgenoot FC Chabab op bezoek.  De ploeg van trainer Alami Ahannach gaat het dit seizoen nog niet voor de wind. Met 13 punten uit 19 wedstrijden staat FC Chabab op de laatste plaats, resp.  met resp. 3, 4 en 6 punten achter op de directe concurrenten Juliana’31, Be Quick 1887 en Haaglandia. De geel-zwarte formatie moet nog wel 2 wedstrijden inhalen tegen WKE en HSC’21.
AFC boert dit seizoen als koploper heel wat beter. Na 21 wedstrijden staan The Reds  resp. 5, 6 en 7 punten voor op de runners up VVSB, JVC Cuijk en EVV. Met nog 9 wedstrijden te gaan is er uiteraard niets beslist, maar de uitgangspositie voor een prachtig eindresultaat is zeer goed voor de selectie van trainer Willem Leushuis.  

Chabab startte dit seizoen zo slecht nog niet. Thuis werd 3 keer op overtuigende wijze gewonnen. Daar stonden wel 3 uitnederlagen tegenover. Met alle hoop op een mooi resultaat  werd vervolgens AFC ontvangen op een zonovergoten Sportpark Spieringhoorn. Op het veld waar AFC in het verleden vaak tegen DWS speelde werd overtuigend, maar wel een beetje geflatteerd, met 5-1 door The Reds gewonnen. Chabab nam in deze wedstrijd al snel de leiding door een doelpunt van Melvin Grootfaam.  Daarna bogen Joost Hey, Magid Jansen (penalty), Tim Wulffraat, Pepijn Kluin en weer Tim Wulffraat (penalty) de score volledig om.

Wat voor derby kunnen wij verwachten op Goed Genoeg? Op grond van bovengenoemde resultaten lijkt een prognose niet al te moeilijk.  Ook in de wetenschap dat Chabab dit seizoen uit nog niet wist te winnen, 7 keer verloor en 2 gelijkspeelde, is AFC het aan zijn stand verplicht zondag as te winnen. Maar kijk uit, het gaat om een echte derby tegen een technische ploeg die beschikt over uitstekende spelers als Jamal Dibi, Ibrahim El Ahmadi en de al even genoemde Melvin Grootfam. Bovendien zit het Chabab bestuurlijk dit seizoen nog niet mee.  Zo moet de van HSC’21 gewonnen thuiswedstrijd worden overgespeeld wegens het opstellen van een niet (?) speelgerechtigde speler, werd spelmaker Dibi discutabel lang geschorst voor een niet al te zware overtreding, werd na het vertrek van Sportpark Riekerhaven de nieuwe accommodatie op Sportpark Spieringhorn al weer ingeruild voor Sportpark Sloten (Blauw Wit Amsterdam) en ging de door Chabab gewenste fusie met DWS (voorlopig?) niet door. Tegenspoed dus, waar Chabab, zo leert het verleden, in de rest van het seizoen creatief en succesvol mee om kan gaan.  
 

Een kat in het nauw maakt rare sprongen. Onze jongens zijn gewaarschuwd. Een lastige wedstrijd ligt mogelijk in het verschiet. Zondag jl. toonde AFC in Rotterdam veerkracht. Na een knotsgek slot werden de punten gedeeld met een sterk spelend Leonidas. Met die instelling kunnen wij zondag as een eind komen.
Hopelijk onder het toeziend oog van veel toeschouwers. Dat is deze derby meer dan waard.

MvdW

Pupil van de week bij deze wedstrijd is Teun Brouwers. Weten wie Teun is? Klik hier

De wedstrijdbal is aangeboden door Kottmann & Co, Accountancy en belastingadviseurs

Voorwedstrijd: tussen AFC E3 en DWS E2, aanvang 12.30 uur.

Parkeren: parkeerterrein P15 is niet toegankelijk (Huishoud Beurs). Op zaterdag en zondag is vrij parkeren in de straten van de Zuidas.