Voorbeschouwing AFC - Excelsior

De drukke week van AFC 1 met drie belangrijke wedstrijden in acht dagen is goed begonnen.

Leonidas uit Rotterdam werd met overtuiging verslagen. Helaas kwam de sterk spelende Pepijn Veerman niet ongeschonden uit de strijd en werd met een pijnlijke ontwrichte schouder naar het ziekenhuis vervoerd. Daar werd onder narcose de schouder weer rechtgezet.

Wout Meulemans en Geoffrey Galata zitten woensdag hun laatste van vier geschorste wedstrijden uit en zijn zondag as weer inzetbaar.

 

Woensdag komt promovendus en dus eredivisionist Excelsior Rotterdam naar sportpark Goed Genoeg. Excelsior staat in de Eredivisieranglijst op een verdienstelijke elfde plaats met zes gespeelde wedstrijden en acht punten.

Concurrent Feyenoord staat gewoon vier plaatsen lager op een vijftiende plaats met vijf punten.

Excelsior speelt thuis altijd op het eigen vertrouwde kunstgras, halen thuis ook de meeste punten. Daar kunnen voor AFC wel mogelijkheden liggen omdat AFC vertrouwd is op het eigen natuurgras.

De laatste thuiswedstrijd van Excelsior tegen Dordrecht liet de ploeg een uitstekende eerste helft volgen door een zwakke tweede helft. Terecht was de uitslag een 1-1.

Met aanvallende en diepgaande middenvelder Jef Stans, balvaste en snelle sterke spits Tom van Weert en de bij AFC goed bekende kleine Daryl van Mieghem beschikt deze tegenstander over een erg gevaarlijke aanval. Onlangs is de ervaren ex doelman van FC Denhaag Coutinho aangetrokken. Louigi Bruins, op de valreep aangetrokken, zal door een erg domme actie die hem de meer dan terechte rode kaart opleverde tegen FC Dordrecht niet op het veld verschijnen.

AFC is zeker niet kansloos, maar Excelsior zal gezien de eredivisiestatus deze wedstrijd moeten winnen. Daarin ligt ook het verschil. AFC wil graag winnen en Excelsior moet winnen. 

De druk ligt nu, anders dan in de competitie bij de tegenstander.
 

Eenmaal eerder kwamen AFC en Excelsior elkaar voor de KNVB beker tegen. Dat was in 1996 en AFC won met 1-0. Excelsior speelde toen in de Eerste Divisie.

 

De wedstrijd begint om 17:00 uur. Toegang is vrij.

Hans Elias

Pupil van de week bij deze wedstrijd is Juan Lindeman. Weten wie Juan is? Klik hier