Voorbeschouwing AFC - Be Quick 1887

AFC-Be Quick 1887: een mooi affiche

Zondag aanstaande staat de eerste thuiswedstrijd van 2014 op het programma tegen onze oude vrienden van Be Quick 1887. Eerder dit seizoen waren wij op bezoek in Haren. Op het roemruchte Sportpark Esserberg werd het 0-2  na een spannende wedstrijd met veel gevaarlijke momenten voor beide doelen.  Goed dat Youssef el Abdallaoui  die dag in topvorm was.  Onze keeper  was op 8 september 2013 ‘by far’ de beste man van het veld met enkele wereldreddingen.  Pepijn Kluin, op aangeven van Enrico Patrick,  en Tim Wulffraat maakten voor AFC de doelpunten.

Sinds die achtste september is het AFC beter vergaan dan Be Quick getuige de plaats op de ranglijst.  The Reds staan ondanks de onverwachte nederlaag in de Betuwe tegen FC Lienden  nog steeds bovenaan met 34 punten, 3 punten meer dan JVC Cuijk en Leonidas en 5 punten voorsprong op het aanstormende UNA en VVSB. De landskampioen van 1920 staat op plaats 13, in punten gelijk met WKE en FC Chabab, 2 punten voor op Haaglandia dat de competitie wonderbaarlijk goed startte met een 6-0 zege op EVV en 3 punten voor op hekkensluiter Juliana’31.  De inzet van deze wedstrijd is dan ook duidelijk: AFC gaat zondag as. voor behoud van de koppositie, Be Quick zal er alles aan doen om de degradatiezone te verlaten.

Hoe liggen de kansen? Op het eerste oog ligt een overwinning van AFC voor de hand. 18 punten verschil op de ranglijst is niet niks en ook het thuisvoordeel speelt mee. Maar pas op. Ook in de uitwedstrijd tegen FC Lienden was de ploeg van Willem Leushuis vooraf duidelijk favoriet. Het liep, mede door een bal op de paal van Tim en een gemiste penalty, anders en AFC stond op het kunstgras in Lienden  zo maar met lege handen. Dit tegen een ploeg die eerder in de competitie zeer moeizaam scoorde en afgelopen zondag zonder hun topscorer maar liefst 4 doelpunten maakte tegen onze sterke defensie. Het kan dus raar lopen. Wij zijn zondag gewaarschuwd voor Be Quick, want het relatief jonge elftal van de ook piepjonge trainer Mischa Visser  beschikt over veel ‘ fighting  spirit’ en heeft met Rob van der Ley, Aron Strengholt en Brian Inge enkele gevaarlijke schutters in huis.

Hoe dan ook, wij kijken met vertrouwen uit naar de nu komende wedstrijd. De laatste thuiswedstrijd tegen De Treffers eindigde in een eclatante 3-0 overwinning. Onze jongens zijn tot veel in staat. Hopelijk wordt de valse start in Lienden dan ook gevolgd door een mooi thuisresultaat tegen de Good-Old Be Quick.

MvdW

Pupil van de week bij deze wedstrijd is Dan van den Bos. Weten wie Daan is? Klik hier

De wedstrijdbal is aangeboden door Sterel c.s. Notariaat, Estate planning& Mediation