Voorbeschouwing AFC - ADO'20

AFC  gaat vol vertrouwen voor een mooi resultaat in de sleutelwedstrijd tegen ADO’20
 

Aanhaken of afhaken, dat is de inzet aanstaande zondag bij de wedstrijd AFC-ADO’20.
Een blik op de ranglijst leert dat beide verenigingen het dit seizoen heel lastig hebben. De Superezels staan op een 14e plaats met 24 punten, de Reds één plek hoger met 25 punten. Respectievelijk 4 en 3 punten verwijderd van de naaste concurrenten HSC’21 en OJC Rosmolen (in het begin nog een tijdje koploper), die op dit moment op een veilige 11e/12e plaats staan.
Met nog 7 wedstrijden te gaan is dus iedere wedstrijd een finale. De eerste finale wordt aanstaande zondag gespeeld op sportpark Goed Genoeg. Hopelijk met veel publiek, dat ongetwijfeld een enerverende  wedstrijd krijgt voorgeschoteld,  want daar staan de duels tussen ADO’20 en AFC door de jaren heen om bekend.

ADO’20 draait stroef.  De competitiestart was ronduit slecht en na een opleving in het tweede kwart waren de prestaties in de periode daarna weer matig. De gehoopte opleving na de winterstop vond nog niet plaats. 6 Punten uit 7 wedstrijden zetten onvoldoende zoden aan de dijk. De 3 laatste uitwedstrijden tegen HBS, Hercules en Lienden gingen verloren. Waar ligt dat nu aan? De zondagtrots van  Heemskerk eindigde als Topklasse debutant in het seizoen 2012-2013 nog als ‘best of the rest’ achter kampioen Achilles’29, het vorige seizoen op een veilige 8e plaats. Er is, zo kan worden vastgesteld,  sprake van een  neerwaartse spiraal, veroorzaakt door het vertrek van veel goede spelers.  Zo gingen er aan het eind van het vorige seizoen maar liefst 5 spelers mee met oud-trainer Martin de Groot naar zijn nieuwe club OFC, dat op dit moment zevende staat in de Hoofdklasse  A.  Onder deze spelers bevonden zich ook vaste waarden als Joey Carolina, Stefan van der Grijpe en Frank Zinhagel, een heel gemis. De nieuwe trainer Thijs Sluijter, die vorig seizoen nog 10 keer voor ADO’20 scoorde,  doet er ongetwijfeld alles aan om degradatie te voorkomen en heeft daarbij alle steun van het bestuur dat het contract met hem onlangs met een jaar verlengde.
 

Kampioen AFC vergaat het dit seizen niet veel beter dan ADO’20. Vooral het scoren levert heel wat problemen op getuige de 27 doelpunten die in de afgelopen 23 wedstrijden zijn gemaakt. Met EVV en EDO heeft AFC de minst productieve ploeg. Het gemis van een aantal geblesseerde, vertrokken en gestopte spitsen is hier zeker debet aan. Vooral de immer volle ziekenboeg baart al het hele seizoen zorgen.  Hoe is dat toch mogelijk met zo’n excellente medische staf? Een raadsel. Dubbel knap dat onze jongens na de wintersop begonnen zijn aan een inhaalrace. Met veel strijd en passie werden de afgelopen 7 wedstrijden mooie resultaten geboekt, waaronder knappe zeges op Hercules en Koninklijke HFC en dito gelijke spelen tegen de hoogvliegers UNA, WKE en FC Lienden. De vorm en het daarmee samenhangende vertrouwen lijken terug te zijn op het moment dat alle zeilen moeten worden bijgezet om ook volgend seizoen op dit niveau te kunnen blijven spelen.

Wat gaat het worden aanstaande zondag? Eerder dit seizoen werden  op sportpark De Vlotter de punten gedeeld. Na een aantal kansen over en weer scoorde Pepijn Veerman in de 78e minuut  en net toen iedereen dacht aan een belangrijke zege voor de Reds bezorgde Mike Koenders ADO’20 in de 88e minuut toch nog een 1-1 gelijkspel.
Afgelopen seizoen won AFC op eigen veld met 1-0 door een doelpunt van Pepijn Kluin na een prachtige assist van Tim Wulffraat. Hopelijk zijn deze 2 belangrijke spelers (vorig seizoen samen nog goed voor 31 goals) er over een tijdje weer ‘gewoon’ bij.  Het wordt spannend, er  is geen kristallen bol voor nodig om dát te voorspellen. AFC speelt thuis en deelt hopelijk de lakens uit. Maar het team van Stanley Menzo moet ook uitkijken voor spelers als Clive Keus (topscorer met 10 doelpunten) en de topscorer van het afgelopen seizoen Tom van den Brink, die volgend seizoen in het AFC-shirt zal spelen.  ADO’20 gaat er voor in deze sleutelwedstrijd. De Superezels knokken voor lijfsbehoud, het is ook voor hun aan- of afhaken. Onze jongens doen dat ongetwijfeld ook, strijdend  voor iedere meter. Ze zijn bezig met een belangrijke missie, dat stralen ze na de winterstop iedere week uit.

MvdW

De pupil van de week is Vos Schölvinck . Weten wie Vos  is? Klik hier

De wedstrijdbal is aangeboden door Nice Teleservice