Voorbeschouwing ADO´20 - AFC

AFC  gaat in Heemskerk voor volle winst tegen ADO’20

Zondag as. gaat de reis naar Heemskerk, bijna om de hoek! Op Sportpark De Vlotter is ADO’20 de ons welbekende tegenstander.  In de Hoofdklasse werden heel wat duels uitgevochten met ADO’20 en in de Topklasse staat inmiddels de vierde wedstrijd op het programma. ADO’20 debuteerde vorig seizoen in de Topklasse en deed dat op een overweldigende manier met een schitterende tweede plaats achter Achilles’29. Dit seizoen loopt het, mede door het vertrek van enkele bepalende spelers,  minder en staan de Superezels na 22 wedstrijden op een 11e plaats. ADO’20 begon overigens heel goed aan de competitie met 3 overwinningen en 2 gelijke spelen. Vervolgens werd 6 keer op rij verloren. Na deze zwakke periode waren de resultaten van de Heemskerkse formatie wisselend. Zo werd uit met 6-0 verloren van JVC Cuijk, maar ook uit met 1-5 gewonnen van HSC’21. De thuiswedstrijden eindigden meestal in een gelijkspel.  

In vergelijking met ADO’20 zijn de rollen voor AFC omgekeerd. Werd vorig seizoen pas in de slotfase het vege lijf gered, nu staan The Reds al weer een lange periode bovenaan de ranglijst. Met resp. 6 en 7 punten voorsprong op JVC Cuijk, VVSB en EVV is er perspectief op een heel mooi resultaat. Een zege in Heemskerk zou daarbij geweldig helpen! Misschien is het nog te vroeg om te spreken over een sleutelwedstrijd, maar een belangrijk duel is het in ieder geval wel. Als deze lastige klip omzeild kan worden is er veel gewonnen.

De geschiedenis leert echter dat AFC bijna altijd de handen vol heeft aan ADO’20. Vooral op Sportpark De Vlotter werd veel meer verloren dan gewonnen. Afgelopen seizoen bleven de punten ook in Heemskerk na een incidentrijke avondwedstrijd die veel later begon doordat de scheidsrechter de eerder door de KNVB goedgekeurde shirts van AFC te elfder ure afkeurde. In de reserveshirts van ADO’20  werd uiteindelijk met 2-1 verloren, mede door het feit dat AFC 80 minuten met 10 man moest spelen na een omstreden rode kaart voor Barry Tjeertes. Dit seizoen zijn de prestaties van de ploeg van trainer Martin de Groot, zoals gezegd, nogal wisselend. Neemt niet weg dat ADO’20  met Thijs Sluijter, Tom van den Brink en Joey Carolina gevaarlijke aanvallers in huis heeft. Opvallend was ook de recente 3-2 oefenwinst van ADO’20 op Jong Ajax, dat o.a. aantrad met Ligeon, Anderson, De Sa, Kishna en Sana. 

Wat gaat het zondag as. worden? Wie het weet mag het zeggen. Eerder dit seizoen was AFC  thuis de sterkste. Na een spannende wedstrijd was een goal van Pepijn Kluin op 20 oktober jl. genoeg voor de 1-0 winst op ADO’20. Met een hechte defensie en een productieve aanval zijn hierna nog veel punten gehaald. Ook in de laatste weken is het team van trainer Willem Leushuis goed in vorm. 13 punten uit 5 wedstrijden moeten onze jongens voldoende vertrouwen geven voor een aansprekend resultaat in Heemskerk. Succes!   

MvdW

Let op! De wedstrijd op Sportpark De Vlotter begint om 14.00 uur.  

Voor een voorbeschouwing van ADO´20 – AFC door RTVNH: klik hier