Voorbeschouwing ADO'20 - AFC

Helaas was er weinig te halen voor AFC tegen WKE. De uitslag van 2-3 was terecht.

Twee beste kansen waren wel voor AFC. Enrico Patrick soleerde in de tweede helft door de defensie van WKE alsof deze er niet stond en kwam oog in oog met keeper Bangma te staan. Ook Damien Menzo overkwam hetzelfde in de laatste minuut met deze uitmuntende doelman. Tweemaal zegevierde Bangma over de spitsen van AFC. In het begin van de wedstrijd moest hij echter wel capituleren na een aanval uit het boekje, ingezet door een steekbal van Jonathan Richards op Joshua Patrick die op maat zijn broertje Enrico bediende en die deze kans zakelijk afmaakte.

Door deze nederlaag wordt de druk op de volgende wedstrijd steeds groter. Ook bij ADO'20 die de punten goed kan gebruiken.

ADO'20 heeft van alle Topklassers de meeste doelpunten tegen nl 37, maar wel 7 keer meer gescoord dan AFC.

De 4-1 uitnederlaag tegen EVV afgelopen week zal door de ploeg uit Heemskerk rechtgezet willen worden. Wat is mooier om dit te doen als de kampioen van vorig seizoen op bezoek komt?

Het verschil tussen de 15e (AFC) en 9e plaats (Kon. HFC) is slechts drie punten.

Het onderlinge verschil tussen AFC en ADO'20 bedraagt slechts één punt. Het belooft in ieder geval een spannende wedstrijd te worden tussen twee teams die al vroeg in de competitie de punten goed kunnen gebruiken. De winnaar van zondag kan op de ranglijst erg goede zaken doen.
Van de huidige Topklasse clubs is AFC het vaakst tegen ADO'20 uitgekomen. Gerekend over de Hoofdklasse en Topklasse zijn in totaal 36 wedstrijden gespeeld, waarvan AFC 12 keer won, 8 keer gelijk speelde en 16 keer verloor.

Positief voor het team van AFC is de leegloop van de ziekenboeg. Geoffrey Galata, Pepijn Veerman en ook Tim Wulffraat zijn weer goed in training en inzetbaar. Aan de conditionele achterstand zal de komende weken gewerkt moeten worden. Voor Pepijn Kluin,  Laurens Samsom, Daan Sutorius en Youssef Abdalloui komt ADO'20 nog te vroeg. Maar ook Daan en Youssef gaan vanaf maandag weer in training op het veld om zo snel mogelijk weer bij de groep aan te sluiten.

 

De wedstrijd in Heemskerk begint om 14.00 uur.
Locatie: Sportpark De Vlotter, Oosterweg 4c, 1968 KN Heemskerk.

Hans Elias

 

Let op:
Op zondag 16 november 2014 komt Sint Nicolaas met zijn gevolg in Heemskerk. In verband hiermee wordt een aantal wegen en weggedeelten tussen 11.00 en 17.00 uur afgesloten voor alle verkeer.

Daarom is het aan te raden een alternatieve route naar sportpark De Vlotter te volgen.

We nemen aan dat u naar ADO toe komt via de A9, vanaf de Velser- dan wel Wijkertunnel.
U neemt afrit 9 richting Heemskerk.
Bij de rotonde houdt u rechts aan en na circa 600 m komt u aan bij een met verkeerslichten beveiligd kruispunt.
Bij deze kruising gaat u linksaf.
U volgt deze weg (Tolweg) en gaat bij het tweede met stoplichten beveiligde kruispunt rechtsaf de Jan Ligthartstraat in.
Bij de rotonde rechtdoor en bij de stoplichten linksaf de Starweg in.
Bij de volgende stoplichten gaat u rechtsaf (Rijksstraatweg) en volgt deze weg ca. 1,5 km.

Bij de eerste verkeerslichten en daarna de rotonde blijft u gewoon de weg vervolgen.
Als u de 2e verkeerslichten in het oog krijgt, wordt het opletten geblazen. U moet 150 meter voorbij deze lichten rechtsaf een smal weggetje in: de Oosterweg.
Dit volgt u en weldra krijgt u het sportpark De Vlotter aan uw linkerhand.