Voetbalkamp dag 1

De eerste dag van het AFC Zomer Voetbalkamp is alweer voorbij! De animo om mee te doen was zo groot dat meer dan 50 kinderen teleurgesteld moesten worden.
Met zo'n 300 kinderen in 24 groepen is echt het maximum bereikt. Met slechts 3 nieuwe trainers, naast de 21 van het juli voetbalkamp, is de staf ervaren en werd na de opening 's ochtensds gestart met de trainingen.

De boven- en onderbouw doen verschillende trainingen met movement skills, techniek- en pass/trap vormen en leuke partijspelletjes.
Met de lunch was er een team quiz om de saamhorigheid bij de teams te creeren en elkaar beter te leren kennen. Na de gezonde lunch met gezonde broodjes & vers fruit (mede mogelijk gemaakt door Freshland) kon er met het teamtoernooi worden begonnen. 

Elk team werd gesplitst in A/B en per veld werden veel partijen gespeeld waarin veel werd gescoord. Er waren fele duels en veel strijd gecombineerd met mooi voetbal, de trainers coachten de kids met veel enthousiasme! 
Na 6 speelrondes waren er per veld 3 winnaars voor een podiumplaats die bij een grootste prijsuitreiking allemaal in het zonnetje werden gezet.. Speciaal deze editie was "de speler van het toernooi" (per veld) die werd gekozen door de 6 trainers per veld. Deze speler onderscheidt zich door zijn inzet, positiviteit en speelt als een echte teamspeler. Deze kinderen (3 jongens en 1 meisje) kregen een officieel AFC wedstrijdshirt van AFC 1 als presentje, mede mogelijk gemaakt door Hans van Rossum, facility manager van AFC. 

Er zijn veel foto's gemaakt door Tom Poederbach en Jan de Haan.
Totaal 250 foto's: zie ons AFC Fotoalbum, klik hier. .
Ook is weer een "filmpje van de dag" door Roos gemaakt, klik hier om deze leuke compilatie van de eerste dag te zien!