Voetbalcarrière AFC’er Nick van der Velden eindigt abrupt: “Mooi geweest”

AFC’er Nick van der Velden las onlangs met een speciaal gevoel het persbericht van de KNVB, waarin stond dat het amateurvoetbal dit seizoen definitief is geschrapt. Het betekent voor de middenvelder, die tussen 2003 en 2017 in het betaald voetbal actief was, dat zijn bijzondere spelersloopbaan officieel ten einde is gekomen. “Ik had het liever niet op deze manier gehad, maar de situatie is nou eenmaal zo. Gezondheid is en blijft het allerbelangrijkste, dus ik snap volkomen de maatregelen die zijn genomen”, reageert Van der Velden.

Afscheid AFC
Desondanks is het niet een alledaagse einde van een carrière. Waar Van der Velden in de zomer van 2019 besloot dat het zijn laatste seizoen was, kon hij allerminst bedenken dat hij in de uitwedstrijd tegen De Treffers half januari zijn laatste minuten op het veld maakte. “We zagen het de afgelopen tijd met z’n allen natuurlijk al gebeuren. Als je onze minister-president hoorde praten, dan wist je dat het de verkeerde kant op ging. Eerst was het tot 6 april, maar toen het naar 1 juni ging wist ik simpelweg dat het klaar was.”

Van der Velden heeft het afgelopen jaar genoten van zijn teamgenoten. “We hadden een uitstekende groep met een hoop kwaliteiten. Ook al hadden we vier punten achterstand, denk ik dat we absoluut nog kans maakten op de titel. We kregen namelijk de topploegen zelf nog, dus we hadden het in eigen hand. Het was natuurlijk fantastisch geweest als we het met een kampioenschap konden afsluiten, maar helaas is dat niet zo. Natuurlijk is het zonde dat het zo moet eindigen, vooral omdat het mijn laatste jaar was. Ik wilde nog een paar maanden vlammen, maar helaas. Daarmee is mijn voetbalcarrière abrupt ten einde gekomen.”

Een aantal teamgenoten stelden voor om nog een jaar te blijven, maar dat wees de geboren Amsterdammer van de hand. “Ze vonden het zonde dat het zo moest gaan en zeiden dat ik er nog een jaartje aan vast moest plakken, maar dat gaat gewoon niet meer. Ik ben 38 jaar en heb na de zomer bij AZ getekend. Dat is voor mij weer een nieuw begin. Het is mooi geweest.”

Voor het vervolg van het interview klik hier

Tekst: Jordi Smit, hetamsterdamschevoetbal.nl

Foto: Tom Poederbach

Naschrift redactie: AFC bedankt Nick voor zijn inzet, enthousiame en samenwerking. Hij was een aanwinst voor de ploeg. Wij wensen Nick heel veel succes met zijn verdere voetballopbaan als trainer.