Verslag en foto's Kienavond


In een tot aan entree toe gevulde AFC-sociëteit voltrok zich op vrijdag 18 december jl. wederom het traditionele Kienen, dat reeds sinds 1921 bij AFC op de agenda staat. Voor de 20ste keer onder leiding van het Kiendreamteam hadden zo’n 220 mensen een leuke snipperavond, waarbij tal van prachtprijzen te verdienen waren.

De immer cabareteske kienavond kende een 007 gala-uitvoering en de meesten hadden gehoor gegeven aan de oproep om ook de kledij hierop aan te passen. De muzikale omlijsting werd dit keer verzorgd door DJ Alain. De placemats hintten al in die richting: de kienmasters hadden zich als James Bond uitgedost. De entree van de kienmasters was wederom spectaculair: op de tonen van McCartney’s Live and Let Die, en voorafgegaan door een hilarisch James Bondfilmpje, waarin Evil Roy de 007 had gestolen.


Zoals reeds gezegd, waanzinnige prijzen was de kientafel rijk, variërend van kleding, koffiemachine, designlamp, een AFC-parkeersleutel, parfumerie, een groot assortiment wijnen, design klok, tot VIP arrangement Ajax-AZ, een fiets, ski’s, minilaptop, en een reischeque en nog veel meer, het kon letterlijk niet op. En dat allemaal dankzij (een hoog AFC-vriendelijk bedrijfsgehalte onder) de gulle gevers. Ook waren er abonnementen op de Elle en Quote te vergeven, evenals eetarrangementen van restaurants Bagels & Beans, De Joffers, VANDAM, Brasserie Paardenburg, Bellini, CHI en Sama Sebo. En ook bekende merken als Jacob Cohën, Tommy Hilfiger, TÚYYO, BÂTARD Vintrepreneurs, en Coster Diamonds hadden hun steentje bijgedragen. Hele teams, met aanhang, deden er mee, waaronder uiteraard het eerste elftal, inclusief Bart Logchies die dit voor het eerst meemaakte. Ook vermeldenswaardig: het team van Vrouwen 1 zat voor de tweede maal in de kiengeschiedenis van AFC aan.

De Doos met het Vraagteken bracht veel winnaars weer aan het twijfelen: humorvol was running gag “Bo Ris” die eerst een doos kerstballen won en later midden in de andere rondes telkens naar voren werd geroepen om nog meer kerstballen in ontvangst te nemen en ook een kunstkerstboom (met dank aan Michiel Folkers!). En in ronde 4 en 5 ging het traditioneel om een volle kaart en geen rijtje. Eerst was een designklok (QlockTwo – Biegert & Funk) met diamant (ter beschikking gesteld door de firma Gassan), aan de beurt, De hoofdprijs van ronde 5, de reischeque viel ten deel aan Anthon Fasel, speler van Veteranen 3.

Dan volgde uiteraard de benoeming van Miss Bond, het bezingen van ene mevrouw Denneboom (O denneboom), en ook de verkiezing van best geklede vrouw en man: respectievelijk Truus van den Dungen en Rutger Bos (Zaterdag 3). Zaterdag 3 viel overigens een busreis (firma Oostenrijk Touringcars) voor één uitwedstrijd ten deel – hun competitie speelt zich dit seizoen voornamelijk in het midden en de kop van Noord-Holland af. Dus een dergelijk vervoermiddel was van harte welkom! Daarnaast werd trainer/kapper Kees Bregman in het zonnetje gezet voor zijn tomeloze inzet tijdens de woensdagavonden. Week-in week-uit neemt hij zo’n 50 à 60 man uit de lagere seniorenselecties onder handen. Hulde!

Namens het bestuur van de AFC nam Brian Speelman het woord. Met een sympathieke speech dankte hij het kienteam voor hun jarenlange inspanningen om zo’n rijk gevulde tafel bijelkaar te krijgen en voorts voor de gezellige avond. De uitzinnige menigte ondersteunde dit met veel applaus en een staande ovatie!

Ondergetekenden willen daaraan graag de pachter Frans Ris en hoofd zwarte/witte brigade Joop Kenter toevoegen, die garant stonden voor een ouderwets kiendiner, en een uitstekende service. Maar ook alle echtgenoten, c.q. vriendinnen van de kienmasters die met de kaartverkoop hun bijdragen leverden. Allen hartelijk dank! En alle gulle gevers een ander maal hartelijk dank!

Noteert u voor volgend jaar vast 17 of 23 december 2016. Dat zal dan niet meer zijn o.l.v. de huidige commissie, welke het na 20 jaren voor gezien houdt. Uiteraard wordt er voor een waardige opvolging gezorgd, traditie is traditie! U leest hierover volgend jaar meer op deze website en in De Schakel. Voor nu, prettige jaarwisseling en een gezond, respectvol en sportief 2016, het jaar waarin de AFC haar 121ste verjaardag hoopt te vieren!.

En tenslotte, met diepe buiging voor alle (andere nog niet genoemde) gulle gevers, we laten ze even de revue passeren (met excuus als we iemand hebben vergeten …):

Alphons Peters, Bonnit, Bronwasser Modes, Brax Mode, Hergo Slagerijen, Centralpoint, B.J. de Logie, De Verlichting, CST, Fashionato's modeagenturen, FysioMed, GANT, Gassan Diamonds, Gehring & Heijdenrijk Lijsten, Hulst Security Solutions, ING Bank, Intersport/Duo, Izzy Bizzy, Kaemingk Season Decoration, Kappé, Kottmann & Co, Koster & Zonen, Léons Verz., Van Lookeren Gelderlandplein, Lovers Rondvaarten, Lou Hekster Agenturen, Más o Menos, Herman Meijer, Moments for Wine, Oger, Palteam Drukkerij, de pachter van de AFC Sociëteit, Paul Koster, Miriam Huisman, Severin, Simcha Krullenkapper, Société Générale, SmallTalk, The Sound Shop, Tommy Hilfiger, Troostwijk, Zohar Mode en vele anderen.

De kienmasters: Ron van Doesburg, Ronald Koster, Roy van Dijk, Hans Hulst, en Lou en Nicky Hekster.