Verslag, samenvatting en foto's ACV - AFC

Bij afwezigheid van onze vaste scribent zijn wij zo vrij het prima verslag en foto’s van ACV over te nemen. Dank daarvoor.

Assen – ACV heeft vanmiddag op eigen veld met 0-2 verloren van AFC. De eindstand was bij de rust al bereikt. Voordat er 20 minuten gespeeld waren had Splinter de Mooij al twee keer gescoord voor de bezoekers. ACV probeerde in het vervolg van de wedstrijd nog van alles om minimaal een punt over te houden aan het duel. Dit lukte helaas niet zodat AFC met een verdiende zege terug kon reizen naar Amsterdam.

Eerste helft
Het was koud op het Sportpark ICT Specialist. Toch hadden veel belangstellenden de weg naar het sportpark gevonden. Zou ACV de goede serie van de laatste weken tegen AFC een mooi vervolg kunnen geven?

De blauw-zwarten speelden een zeer moeizame eerste helft. Al in de zesde minuut kwam de ploeg op een 0-1 achterstand. Splinter de Mooij kopte geheel vrijstaand raak na een corner vanaf rechts. De bezoekers hadden het betere van het spel en kwamen voordat er 20 minuten gespeeld waren al op een 0-2 voorsprong. Doelman Ramon Nijland trapte de bal recht in de voeten van Splinter de Mooij die vanaf een meter of 20 de bal beheerst in het lege doel schoot. ACV probeerde het wel maar het lukte bijna niet om tot een uitgespeelde kans te komen. Behoudens een paar schoten van afstand werd er bijna geen gevaar gesticht. De 0-2 ruststand was dan ook volkomen logisch.

Tweede helft
Beide teams betraden na de rust ongewijzigd het veld. ACV kwam in het tweede bedrijf beter voor de dag dan voor de pauze. Al snel werden de eerste mogelijkheden gecreëerd. AFC-doelman Gijs van Zetten voorkwam met goede reddingen dat Arnoud Bentum en Tapmahoe Sopacua de aansluitingstreffer konden scoren. Na een uur voetbal werden de bezoekers langzaam maar zeker weer wat sterker maar de ACV defensie hield goed stand. In de slotfase besloot ACV-trainer Ruud Jalving dat het tijd was om meer risico te nemen. Er werd aanvallend gewisseld en centrale verdediger Nande Wielink ging als stormram mee naar voren. De van een blessure herstelde ingevallen Giovanni Zwikstra was een aantal malen zeer dichtbij de 1-2. Zijn vizier stond helaas nog niet helemaal scherp afgesteld. Kort voor het einde kregen de blauw-zwarten vijf corners op rij maar steeds was het de defensie van AFC die ternauwernood kon voorkomen dat de Asser ploeg scoorde. Zodoende stond er na het laatste fluitsignaal een 0-2 zege voor AFC op het scorebord.

Opstellingen

ACV: Ramon Nijland, Tapmahoe Sopacua, Nande Wielink, Luka Prljić ©, Karim Bannani, Ibrahim Sillah (57. Lars Dijk), Bas Aalderink (68. Rick Boyer), Freddy Quispel (73. Mark Jagt), Justin Mulder, Arnoud Bentum (68. Giovanni Zwikstra), Boy Spijkerman (57. Niels Grevink)

AFC: Gijs van Zetten, Gevero Markiet, Dalian Maatsen, Cody Claver (90+3. Segun Owobowale), Noa Benninga, Melvin Platje (83. Darren Maatsen), Guus Jan van Weerdenburg (68. Tim Linthorst), Splinter de Mooij (68. Soufiane Hetli), Djuric Ascension © (68. Milan Hoek), Mitch van Kempen, Julian van der Greft

Toeschouwers: 800

Voor de TV samenvatting en interviews zie ons AFC-TV onze highlights en alleen voor de lange samenvatting klik hier

Foto’s
De foto’s van Sander Crajé bekijk door te klikken op: ACV – AFC (door: Sander Crajé)

De foto’s van Bennie de Boer bekijk je door te klikken op: ACV – AFC (door: Bennie de Boer)