Veelbewogen Be Friends Cup 2019

De BE FRIENDS CUP 2019 gaat de geschiedenisboeken als een veelbewogen, bizarre, maar ook warme en mooie AFC-avond.
Aangezien op deze avond ook de volledig Britse Europa League finale (Chelsea vs Arsenal) werd gespeeld was Groot-Brittannië het volstrekt logische thema.
Het clubhuis werd aldus aangekleed met Britse vlaggen, Joops bar angels en keuken crew hadden een customized shirt + schort aan met de Britse vlag en het AFC logo hierin verwerkt en de B & C – Commissie waren in een strak gesneden jasje en dasje gestoken met de Union square. Wat kleding al niet kan doen…

In de 2e speelronde gingen letterlijk alle alarmbellen af toen AFC-Veteraan Maurice Koster plots op het hoofdveld in elkaar zakte en het zwart voor de ogen kreeg. Gelukkig waren er vele AFC'ers die geen moment twijfelden en direct adequaat handelden door eerste hulp te verlenen met AEDs, 112 te bellen en alle hekken bij de entree en het hoofdveld snel te openen. HULDE MANNEN!!
Met extra speciale vermelding voor Daniel Jorna, Thomas van Essen, Nino Ockhuysen en Jair Junge, van wie de laatste 2 hun eerste hulp cursus bij AFC hebben gedaan. Maurice is per ambulance naar het VUMC gebracht en het doet ons goed te kunnen mededelen dat het goed gaat met hem. Wij wensen hem natuurlijk het allerbeste en hopen hem snel weer op ons aller AFC te mogen begroeten en te kunnen proosten op simches!

Na deze bizarre episode op het hoofdveld besloten wij de BE FRIENDS CUP 2019 verder te staken en te genieten van een speciaal voor deze avond verzorgde fish & chips maaltijd.
Net voor de Europa League finale werd een leuke interactieve voetbal quiz gepresenteerd met Brendan Nak (ook al kampioen met AFC Zaterdag 11 – wat een seizoen!!) als glansrijke winnaar. Tijdens de wedstrijd kregen wij gelukkig al snel positieve berichten uit het ziekenhuis over Maurice Kosters gezondheid; een hele geruststelling.

BE FRIENDS, KEEP SMILING, HET SIERAAD VAN DE CLUB ZIJN DE VRIENDEN DIE ER VERKEREN.
Het zijn geen loze kreten, maar het zijn waarden die het warme gevoel van de club AFC treffend weergeven, ook op een veelbewogen avond zoals gisteren. 

De pot van de toto werd niet uitgekeerd, maar gaat naar een mooi geschenk voor Maurice. De absolute liefhebbers bleven nog tot de kleine uurtjes op AFC en vonden hierna hun weg naar het Leidseplein.

Veel dank aan Joops Bar Angels, de Keuken Crew, de scheidsrechters, Marian Janssen & Jan Wortel, Aukje Spoelstra en alle aanwezige AFC'ers!

Tot snel op de mooiste club van Amsterdam & vergeet vooral niet te blijven doortrainen tijdens de zomerstop!

B & C – Commissie