Vandaag 126 jaar jong

Beste AFC-ers!

Van harte gefeliciteerd met de verjaardag van onze club !
Mede namens al mijn collega’s in het bestuur wens ik AFC nog vele mooie en gezonde jaren in jullie aller aanwezigheid .

Het zijn inderdaad bizarre tijden en het doet ons allemaal verdriet dat wij elkaar niet kunnen zien en elkaar, niet zoals gebruikelijk, kunnen omhelzen en feliciteren met een van de absolute hoogtepunten in het jaar .
Het “gefeliciteerd met je club “ wordt echt gemist ! Tradities worden per jaar belangrijker en intenser.

Vorig jaar nog vierden wij het 125 jarig bestaan met een spetterend diner (voor dames en heren) en een supermooi feest !
Dat was dik genieten voor iedereen. Wij waren allemaal klaar voor een geweldig vervolg met allerlei jubileum activiteiten. Helaas kwam aan die plannen snel een einde. De ene na de andere festiviteit werd afgelast door Corona en in plaats van uitbundig ons jubileum te vieren zaten wij opgesloten in huis.  En dachten wij vorig jaar maart nog dat het toch echt na de zomer wel over zou zijn met die Covid, helaas weten wij nu beter.
Desondanks proberen wij nu toch onze 126ste verjaardag zo goed als het kan te vieren.

Vanmorgen brachten enkele bestuursleden als ieder jaar een bezoek aan begraafplaats Zorgvlied om een bloemetje te brengen bij onze oprichter Schaf Scheepens . Dat is ieder jaar weer echt bijzonder.
De weersomstandigheden in de winter zijn niet altijd gelijk. Soms is het nogal zoeken omdat sneeuw de hele begraafplaats bedekt en de liggende graven moeilijk te herkennen zijn.  Soms ook stormt het enorm, zoals een paar jaar geleden toen onze secretaris Ernst Pieter Knüpfer en ik nog maar ternauwernood omvallende bomen en zware vallende takken konden ontwijken en Zorgvlied  ,na onze melding daarover aan de beheerder, direct werd gesloten. Zorgvlied is ook de plek waar vele AFC-ers begraven liggen . Met zo’n 2200 leden wordt AFC logischerwijs ook ieder jaar geconfronteerd met het overlijden van een aantal prominente en minder prominente clubgenoten.

Ook dit jaar staan wij op onze verjaardag  bij hen stil . Zo moesten wij het afgelopen jaar onder anderen afscheid nemen van AFC Ridder Hans de Bie, Henk Portengen, Lid van de Zilveren Ploeg, AFC Ridder Herman Fritzsche, AFC Ridder Rob Reddering, Hans Tier, Marc de Hond, Lid van de Zilveren Ploeg, AFC Ridder Theo van Broekhuijsen,  AFC Ridder Ron Prins, Jogriet Endel, Peter van den Dungen, Lid van de Zilveren Ploeg, Frank Kramer, Lid van de Zilveren Ploeg en AFC Ridder Rein Minor.
Een groot elftal AFC-ers met onderlinge vriendschappen binnen de club die vele honderden jaren beslaan. Het gemis is enorm en door Corona verliep het afscheid van al deze AFC-ers ook al niet zoals wij dat gewend zijn. Ik memoreerde het al eerder: het zijn bizarre tijden en dat komt juist op de momenten dat wij elkaar willen zien en vasthouden in verdriet, hard aan !

Beste AFC-ers !
In goede en minder goede tijden staan wij dicht bijeen. De club mist alle leden en de leden missen elkaar. Gelukkig lijkt er licht aan het einde van de tunnel te schijnen . Met vaccinaties, lockdown en sneltests hopen, nee verwachten wij het virus te verslaan en dan eindelijk, eindelijk weer een beetje terug te krijgen van ons oude bestaan. Wij kijken er naar uit !

Hoewel alle  senioren niet kunnen voetballen en wachten op de verlichting van de maatregelen, zien wij de jeugd op het veld trainen en onderlinge toernooitjes afwerken. De vreugde spat er af en ook voor alle ouders, die het op afstand kunnen volgen, is het een welkome afwisseling en afleiding van hun onderwijstaken. De jongelui zelf vermaken zich uitstekend en gelet op de enorme trainingsopkomst houden ze er zin in!

Bij een verjaardag hoort natuurlijk taart. Vandaag komt het bestuur bijeen in ons nieuwe clubhuis en eet een taartje op de gezondheid en toekomst van AFC. Uiteraard gebeurt dat met inachtneming van de onderlinge afstand van minstens 1,5 meter en in estafettevorm. Daar is ruim gelegenheid voor in ons nieuwe clubhuis.

Zodra het mogelijk is stellen wij ons nieuwe onderkomen open voor al onze leden. Wij hopen dat jullie het net zo beleven als wij en dat het clubhuis een thuis blijft voor al die AFC-ers die dat gevoel ook in het oude clubhuis hadden en voor de nieuwe AFC-ers waarvan wij hopen dat zij zich hechten aan onze club.

Beste AFC-ers!
2020 zal, ook voor ons AFC-ers, de geschiedenis ingaan als een bijzonder jaar met weinig voetbal voor de senioren en het gemis van bijvoorbeeld “de Derde Helft“.
In de afgelopen periode is eens temeer gebleken hoe belangrijk de club voor ons allemaal is ! En met die wetenschap kijken we vooruit naar het moment dat wij elkaar weer kunnen treffen in het nieuwe clubhuis en buiten op en rond het veld .

Namens het bestuur van AFC : GEFELICITEERD MET JE CLUB !
Keep Smiling .
Ad Westerhof, voorzitter