Vanaf 1 november minder parkeerplaatsen voor AFC door nieuwbouw

Parkeerterrein P15 ligt aan de kruising Beethovenstraat / De Boelelaan. De komende jaren worden de parkeerplaatsen gefaseerd opgeheven om ruimte te maken voor de verdere groei van de Zuidas.

Door de start van de werkzaamheden ten behoeve van de bouw van 'de Valley' – een complex van 60.000 m2 op het P15 terrein – kan dit terrein niet meer gebruikt worden als parkeerterrein. Dit houdt in dat er 301 van in de totaal 413 parkeerplaatsen aan de noordkant van P15 verdwijnen. AFC'ers zullen vooral in het weekend hier hinder van kunnen ondervinden.

Als alternatieve parkeerplaats kan er gebruik gemaakt worden van het parkeerterrein aan de achterkant van de de Kindercampus Zuidas (IKC). Dit terrein is gelegen naast ons nieuwe veld 6. Het sportpark kan daar betreden worden via de 'oude ingang'. Dit parkeerterrein is te bereiken via de De Boelelaan en de Antonio Vivaldistraat.

Verder adviseren wij om auto's in de parkeervakken te parkeren, daar Stadstoezicht regelmatig controleert en boetes uitschrijft voor fout geparkeerde auto's.

Uiteindelijk zal er op ons sportpark een ondergrondse parkeergarage ontwikkeld worden. Lees hier meer over de ontwikkeling van ons nieuwe sportpark.