Van de brug af gezien

Het is een goede traditie om alle AFC'ers namens het bestuur aan het begin van het jaar een voorspoedig en gezond nieuwjaar te wensen.  Daartoe wordt een oude rubriek weer nieuw leven ingeblazen. In ons clubblad De Schakel was deze rubriek (‘Van de brug af gezien’) een vast onderdeel en gaf de voorzitter van AFC eens in de zo veel tijd zijn mening. 

In een periode dat AFC normaal gesproken bol staat van traditionele eindejaars festiviteiten zoals de Sixes met de gezamenlijke oliebollen en appelflappen, de nieuwjaarsreceptie en het Goed Genoeg zaalvoetbaltoernooi (om er maar eens een paar te noemen) is het nu oorverdovend stil.

De club mist jullie allemaal en uit alle mails en telefoontjes die wij krijgen weet ik dat velen van jullie AFC net zo missen! Het leek ons goed om jullie juist nu te laten weten dat wij popelen om jullie ons nieuwe clubhuis “te showen“. Zonder mensen is het vooral een mooi gebouw met schitterende voorzieningen maar wel zonder ziel. Dat verandert direct zodra er AFC-ers over de vloer komen. Wij kijken er enorm naar uit om het geheel in gebruik te nemen. Niets hoogdravends, gewoon de bierpompen open zetten en de bitterballen in de frituur!  Het  officiële  gedeelte volgt daarna, als de leden van onze AFC de weg in het clubhuis al goed kennen. Nog even wachten dus ……

Op onze website kun je een afscheid zien van ons oude clubhuis waarbij allerlei AFC-ers voor de camera van Tom Poederbach stilstaan met persoonlijke en zeer herkenbare herinneringen. Ook de laatste bijdrage van Laurens Bianchi en Bobby Gehring van onze media commissie mag er zijn. Een overall monumentje  van ons oude onderkomen wat AFC bijna 60 jaar gediend heeft. Liever hadden we natuurlijk ter plaatse afscheid willen nemen met z’n allen. Maar dat kon helaas door de Corona maatregelen niet georganiseerd worden.

Gek genoeg zijn de vooruitzichten positief. Vanaf volgende week starten de inentingen op landelijke schaal waardoor wij hopelijk (al zij het langzaam) uit de lockdown kunnen klauteren. Helaas geen jaardiner(s) op de 18de januari, maar wij laten de afsluiting van ons 125 jarig jubileum en de verjaardag van de club zeker niet ongemerkt voorbij gaan! Al met al een onzeker begin van 2021.

Ondanks dit onzekere begin wordt het dit jaar straks steeds beter voor ons allemaal in het fonkelnieuwe clubhuis. De nieuwe en ruime kleedkamers met warme douches, de teamtafels, de overdekte tribune en de bar van bijna 40 (!) meter om er maar een paar te noemen . Maar het belangrijkste zijn niet die extra’s . Nee, het belangrijkste zijn de mensen, AFC-ers van jong tot oud, die onze club maken!

Namens het bestuur wens ik alle AFC-ers en hun familie en vrienden een fantastisch en sportief nieuwjaar met vooral veel plezier ,vriendschappen en uiteraard heel veel gezondheid ! 

KEEP SMILING !

Ad Westerhof ,
voorzitter AFC.