Unieke uitvaart Jos Römers

Woensdag 7 januari vond de uitvaartplechtigheid plaats van Jos Römers.
Voor bijna alle AFC'ers een onbekende man, geen AFC lid maar altijd aanwezig bij de thuiswedstrijden van AFC 1 en dat al bijna 5 jaar lang.
Op zich misschien niets bijzonders, maar wel als men weet dat Jos in Stein (bij Maastricht) woonde en al die tijd met de trein naar AFC kwam. Om ook de voorbereidingen van het Eerste op het veld mee te maken ging hij 's morgens om half acht al van huis. Maar eerst voegde hij zich bij de Perstafel en ook na afloop va de wedstrijd was hij daar aanwezig.

 

 

Jos voelde zich zeer betrokken bij AFC en dat blijkt uit de overlijdenskaart. Onder de aanhef: "Het laatste fluitsignaal klonk veel te vroeg .."  staat het logo van AFC in kleur en in het midden daarvan zijn naam.
Op verzoek van zijn familie stelden wij een AFC shirt beschikbaar die op zijn kist gedrapeerd lag. Dat zou de wens van Jos geweest zijn.

 

AFC was bij de uitvaart vertegenwoordigd door Hans de Wijs en ondergetekende.
Hans vertelde mij dat hij in zijn 70 jarig lidmaatschap nog nooit heeft meegemaakt dat na een overlijden van een AFC'er het logo van AFC op een rouwkaart gestaan heeft, laat staan een shirt van AFC dat gedrapeerd lag op de kist.  De verbondenheid met AFC was dus zeer groot.


Doordat Jos conciërge op een basisschool was, was de belangstelling bij de uitvaart groot. Zeker 400 mensen waren aanwezig.
De toespraak door ondergetekende werd door de familie zeer op prijs gesteld.
Wij zullen Jos als één van de meest trouwe supporters missen bij de Perstafel en bij de wedstrijden van ons Eerste.

 

Hans Elias