Uli Landvreugd toegelaten tot UEFA Pro opleiding

AFC-trainer Ulrich Landvreugd mag komend jaar starten aan de UEFA Pro opleiding, het vroegere Coach Betaald Voetbal. Dat heeft de KNVB bekend gemaakt.

Uli Landvreugd behoort komend jaar tot de tien deelnemers die de UEFA Pro-opleiding mogen volgen: de hoogste trainersopleiding in Nederland. Met het diploma in zijn zak kan de huidige oefenmeester van AFC zelfstandig aan de slag als hoofdtrainer in het betaald voetbal.

Al jaren heeft Landvreugd de ambitie om ook als trainer het hoogst haalbare te bereiken. “Dat had ik vroeger al als speler en nu als coach”, stelt Landvreugd. “In 1997 begon ik als jeugdtrainer en sindsdien heb ik elk jaar stappen vooruit gemaakt.” Met de toelating op de UEFA Pro-opleiding, waar een strenge selectieprocedure aan vooraf gaat, boekt hij die vooruitgang wederom. “Het is niet de eerste keer dat ik me voor deze opleiding inschreef, waardoor ik blij ben dat ik deze keer wél ben toegelaten.” Landvreugd hoopt gedurende het seizoen 2021/2022 nog een jaar bij AFC te werken, waarna hij van plan is om het met de UEFA Pro-opleiding hogerop te zoeken. “Ik wil kijken naar een Next Step en een mooie uitdaging in het betaald voetbal zoeken, maar daarvóór moeten we het goed blijven doen met AFC. Dan komen hopelijk clubs langs die mij de uitdaging bieden. Daarbij sta ik eveneens open voor het buitenland.”

Landvreugd heeft de komende periode voldoende tijd om zich optimaal op zijn opleiding voor te bereiden, aangezien het voetbal een tijdlang stilligt. “Sinds afgelopen dinsdag trainen we ook niet meer. We hoopten eerst nog dat we op 6 februari konden beginnen met de hervatting van de competitie, maar dat zit er ook niet meer in. We wachten geduldig af.” De trainer heeft het vermoeden dat scenario 4 in werking treedt, waarmee elke tegenstander elkaar maar een keer in de competitie treft. “Het belangrijkst is dat we de competitie afmaken, want het was vorig seizoen zuur genoeg dat we niet verder konden. Laten we hopen dat het dit jaar alsnog gaat lukken”, aldus Landvreugd, die met zijn team op de eerste plaats in de Tweede Divisie staat. De Amsterdammers hebben bovendien nog een wedstrijd in te halen, op bezoek bij TEC.

Tekst: Jordi Smit (overgenomen van website hetamsterdamschevoetbal.nl )
Foto: Tom Poederbach