Uli Landvreugd genomineerd voor Rinus Michels Award 2019-2020

Inmiddels is bekend is dat de competitie 2019/2020 niet zal worden hervat en er geen kampioenen en degradanten zullen zijn. Desondanks hebben heeft de VVON (Vakbond Voetbal Oefenmeesters Nederland) gemeend om toch ook dit jaar, zoals zij dit altijd deden in april, een zestal trainers te nomineren voor de Rinus Michels Award.

Met trots kunnen we vermelden dat onze trainer van AFC 1 Uli Landvreugd genomineerd is, mede door het behalen van kampioenschap van de Tweede Divisie vorig seizoen en zijn werkzaamheden voor de AFC Trainers Academy (ATA), waarbij er 360 kinderen door selectietrainers en stagiaires worden getraind. Door zijn aansturing heeft hij ervoor gezorgd dat het niveau van de niet-selectie teams enorm is verbeterd.

De verkiezing en uitreiking van de Rinus Michels Award zou normaliter hebben plaatsgevonden op donderdag 7 mei 2020 tijdens het 18e Nederlands Trainerscongres in het stadion van PEC Zwolle. Echter vanwege de corona-maatregelen die op dit moment van kracht zijn is het congres tot nader order uitgesteld. Mocht het congres dit jaar helemaal niet meer kunnen plaatsvinden, zal het VVON bestuur, in overleg met alle betrokkenen, gaan zoeken naar een alternatief moment om de Rinus Michels Award alsnog uit te kunnen reiken.

De overige genomineerden: René van der Weij/SC Genemuiden, Marcel Lourens/VV Kloetinge, John Blok/SVV Scheveningen, Maurice Verbunt/RKSV Groene Ster en Gert-Jan Karsten/HHC Hardenberg.