Uitslagen 21 en 22 mei

Voor de uitslagen van zaterdag, zondag en midweek zie onder 'senioren' of 'jeugd' en klik aan 'uitslagen' of klik hier

AFC zat. B1 pakt de "dubbel".
Zowel kampioen als bekerwinnaar districtsbeker West 1.
Voor een verslag en foto klik hier

Zondag 6 kampioen

5 jaar na onze geruchtmakende ov
erstap van Swift naar AFC hebben we onze destijds gedane belofte jegens senioren bestuurslid Lou Hekster eindelijk ingelost; kampioen der reserve 4e klasse.
Enkele seizoenen geleden waren we er al een keer dichtbij, edoch op de laatste speeldag gooide onze oude club Swift roet in het eten. Vastberaden besloten wij dat ons eerste lustrum en het 24e lustrum van ons aller AFC dan maar het seizoen van de waarheid moest worden. Na een traditioneel stroeve start van het seizoen vonden we de weg omhoog en voor de winterstop was de eerste plek al in zicht.
Na de winterstop werd alleen nog onterecht verloren bij Ankaraspor uit en op 8 mei volgde de beslissende wedstrijd tegen (jawel) Swift uit! In een soevereine wedstrijd werd er op het Olympiaplein met 0-4 gewonnen waarmee het trauma van het destijds gemiste kampioenschap ten grave gedragen kon worden. Het kampioenschap werd vervolgens bekroond met een bloedstollende 3-2 overwinning op de laatste speeldag thuis tegen de nummer 2 WV-HEDW.
Na afloop barste een grandioos kampioensfeest los met vrouwen, kinderen en andere aanhang waarbij de prosecco van Joop, destijds een van de belangrijkste redenen voor de overstap naar AFC, rijkelijk vloeide.
Volgend jaar zal de AFC Zondag 6 als AFC Zondag 4 de degens gaan kruisen in de reserve 3e klasse. Komt dat zien.

Diederick de Mos