Trainingskamp Malaga: dag 1

Dag 1: Trainingskamp Málaga

Op klokslag vijf uur in de vroege ochtend verzamelde AFC zich bij vertrekhal 1 op Schiphol. Iedereen was mooi op tijd en dat was mede te danken aan onze kersverse ‘Chef d’Équipe’ Jeroen Brussee. Trainingskampen blijken een hot item anno 2015. Voetbalclubs hadden de overhand op de altijd drukke luchthaven. Zo zochten onder meer JOS Watergraafsmeer, Smitshoek en VV Noordwijk de zon op in Valencia.

Na de traditionele groepsfoto vertrokken wij samen met onze stadsgenoot DCG naar het zonovergoten Málaga. Stipt op tijd gingen wij met Transavia de lucht in. De vlucht verliep rustig en voor velen was dat een uitstekend moment om de nodige uurtjes slaap in te halen. Na het openen van de deuren werden we verwelkomt door de heerlijke Spaanse zon.

Ondanks dat wij al rijkelijk vroeg bij ons hotel aankwamen kon iedereen direct zijn kamer opzoeken, waarna wij om 12:45 uur genoten van een uitgebreide lunch. Niet veel later bracht de bus ons bij het trainingsveld om de eerste training af te werken. Onder de nieuwe trainer werd geconcentreerd getraind waarbij de nadruk lag op het inbouwen van automatismen, doormiddel van het oefenen van verschillende patronen en looplijnen.

Na de training was er voldoende tijd om ons op te frissen en te relaxen. Een groep toverde het binnenzwembad op het dak van het hotel om tot een waar waterpolobad. Harde duels werden niet geschuwd en niet iedereen kwam ongeschonden uit de strijd. Mitchell Theuns moest zelfs met een ‘schaafwondje’ op zijn elleboog het strijdveld vroegtijdig verlaten. Vanuit deze ruimte konden we ook genieten van het schitterende uitzicht over de Spaanse kust.

Om 19:00 uur was het diner geopend waar de spelers en staf genoten van de diversiteit aan Spaanse maaltijden onder het genot van een wijntje. Na het diner stonden er nog verschillende gesprekken op het programma tussen de trainersstaf en enkele linies over de visie en afspraken voor de tweede seizoenshelft. Rond middenacht ging iedereen na een lange dag zijn bed opzoeken om morgen weer fris en fruitig bij het ontbijt van 8 uur (!) te verschijnen.

Overall een geslaagde en enerverende dag!

Geoffrey Galatá, Marien Willemsen & Guido Moelee