Trainer Willem Leushuis wil bij AFC blijven

22 dec 2013 18:09 | laatste update: 22 dec 2013 18:57
131215S_kwoot_willem_0

AFC-trainer Willem Leushuis is met AFC winterkampioen

AMSTERDAM AFC-trainer Willem Leushuis zal komende week om de tafel gaan zitten met het bestuur van de Amsterdamse voetbalclub. Leushuis ziet contractverlenging wel zitten: "Op zich is het een goed huwelijk. Huwelijken kunnen lang duren, maar ook zo weer over zijn. AFC is een mooie club, waar ik het goed naar mijn zin heb." Dat zei de trainer zondag in de uitzending van TV Noord-Holland Sport.

AFC benut de winterstop om op trainingskamp te gaan naar Barcelona om daarna als koploper de tweede seizoenshelft in te gaan. En dat terwijl Leushuis pas op het allerlaatste moment werd aangesteld. De Brabander verving kort voor het begin van de competitie Maarten Stekelenburg, die naar de KNVB vertrok: "Stekelenburg heeft vorig seizoen veel veranderd, met die aanknopingspunten moest ik het doen. Gelukkig konden we nog op trainingskamp. Daar heb ik zowel de spelers als de rest van de staf leren kennen."

Leushuis toont zich na een succesvolle eerste seizoenshelft lyrisch over zijn ploeg: "We hebben een fantastische selectie." Daarnaast gaat de trainer ook nog in op de rol van topscorer Tim Wulffraat, die onder de hoede van Leushuis zijn kans in het eerste elftal pakte: "Tim is een fenomeen. Met elf goals en tien assists is hij heel belangrijk voor ons. Daarnaast heeft hij zich aardig ontwikkeld als persoon", doelt hij op het soms lastige karakter van de aanvaller. Ook de staf krijgt de nodige complimenten: "Iedereen kan blind op elkaar vertrouwen, dat is prettig werken." 

AFC hervat de competitie op 19 januari met een uitwedstrijd tegen FC Lienden. Met vier punten voorsprong is er een reële kans dat de Amsterdammers kampioen worden. Maar van promotie zal vrijwel zeker geen sprake zijn. "AFC lijkt mij geen club voor het betaalde voetbal. Ik denk niet dat AFC zal promoveren", reageert Leushuis op het promotierecht voor topklasseclubs. Het promotierecht wordt vanaf het seizoen 2015/2016 omgezet in promotieplicht.

Voor een beeldverslag klik hier

Bron: RTV N-H