Trainer van het jaar : Willem Leushuis

Topklasse.com talent, trainer en speler van het jaar!

Alle competitiewedstrijden zijn gespeeld, de twee kampioenen zijn bekend en het enige wat nog rest zijn de twee wedstrijden om het algeheel kampioenschap tussen Spakenburg en AFC. Bezoekers van Topklasse.com konden tot en met vrijdag 24 mei stemmen op het talent van het jaar, trainer van het jaar en speler van het jaar. Door de vele inzendingen werd het al snel duidelijk wie de terechte winnaars waren.

Talent van het jaar:
Thomas Verheydt (IJsselmeervogels). De pas 22-jarige robuuste centrum spits speelt zijn tweede seizoen in de Topklasse en kwam vorig seizoen over van Jodan Boys. Verheydt speelde vanaf zijn achtste jaar in de jeugd bij Feyenoord en kwam daarna uit voor ADO Den Haag, waar hij onder meer in de A1 en Jong ADO speelde. Dit seizoen brak de aanvaller echt door en maakte hij 12 doelpunten uit 27 wedstrijden. Een ding is zeker, van Thomas Verheydt gaan we de aankomende jaren nog veel horen. Gefeliciteerd Thomas!

Trainer van het jaar:
Willem Leushuis (AFC) heeft het met AFC geflikt. Na 119 jaar is de club eindelijk kampioen van Nederland. Een ontzettend knappe prestatie en daarom is Leushuis ook de terechte winnaar. Hij speelde zelf in zijn actieve carrière voor FC Wageningen, FC Den Bosch en FC Eindhoven. Daarna werd hij trainer. Leushuis begon zijn trainerscarrière als jeugdtrainer bij Willem II. Later trainde hij nog Helmond Sport, FC Eindhoven, Al Jazeera (Qatar), Al Qadsia sc (Koeweit), Kozakken Boys, IJsselmeervogels, Al-Kuwait FC (Koeweit), HSV Hoek en ASWH. Gefeliciteerd Willem!

Speler van Jaar:
Raily Ignacio (Rijnsburgse Boys). Hij deed samen met zijn club erg lang mee op de titel, maar moest vlak voor het einde afhaken. Maar wat een topseizoen heeft Ignacio gehad, met als hoogtepunt de dubbele hattrick tegen Spakenburg. In de zomer van 2009 kwam Ignacio van de amateurs van Westlandia naar ADO Den Haag. Daar maakte de aanvaller op 31 oktober 2009 zijn debuut in de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen. Nadat hij werd uitgeleend aan FC Dordrecht koos de spits voor een overstap naar Spakenburg. Vanaf het seizoen 2013 komt Ingancio uit voor Rijnsburgse Boys, waar hij wist uit te groeien tot publiekslieveling van de uien en topscoorder werd van de zaterdag topklasse met 31 goals in 28 wedstrijden. Gefeliciteerd Raily!