Train de AFC trainer!

Maandag 21 januari organiseerde AFC in samenwerking met Coerver Coaching de eerste van vijf bijscholingsmomenten. Coerver Coaching, mede opgericht door Wiel Coerver, richt zich met name op de (technische) ontwikkeling van een individuele speler. Wij kennen Coerver Coaching vooral van de woensdagtrainingen aan de onderbouw.

 

Vanavond nam Rainel Woerdings, (CEO Coerver Coaching Netherlands & Belgium), de geïnteresseerden een avond lang mee in de Coerver methodiek. Onder de geïnteresseerden waren ruim 35 trainers, leiders en coaches van zowel jongens als meisjes, selectie en niet selectie.

 

In het binnen programma stonden de volgende thema’s op de agenda:   

De oprichtingsdoelstellingen van Wiel Coerver

De filosofie van Wiel Coerver

De Life Skills die gekoppeld zijn aan de oefeningen

Het Coerver Curriculum van speler ontwikkeling

 

Na het binnenprogramma was het aan de deelnemers van de cursus om te laten zien wat zij zelf in huis hebben. Zij werden meegenomen in verschillende oefenvormen vanuit de Coerver Session Planner.
We begonnen met Ballmastery sessie (zie foto), die overging in de Moves en Feints. Vervolgens werden in de  1V1 en de Small Group Play de geleerde technieken toegepast. Hier bleek dat iedereen, ondanks het gladde veld, toch bloedfanatiek was en vooral wilde winnen. Dit ging gepaard met de nodige glijpartijen.  

 

Rainel heeft ons deze avond meegenomen in de wereld van Coerver. Hij heeft laten zien welke coaching en welke oefeningen passen bij welke leeftijd en hoe je vormen voor iedereen erg leuk kan maken. Deze avond smaakte bij de deelnemers vooral naar meer. Gelukkig hebben we nog 4 sessies tegoed.

 

Deelnemen aan een vervolg sessie? Houd de verschillende team apps goed in de gaten!