Topklasse vooraf: AFC - OJC Rosmalen

AFC verloor vorige week zondag de eerste competitiewedstrijd van dit seizoen. In Haarlem zegevierde promovendus EDO met 1-0. Trainer Willem Leushuis van AFC kijkt uit naar de eerste thuiswedstrijd, zondag tegen OJC Rosmalen.

Leushuis baalt van de verloren wedstrijd tegen EDO: "We willen revanche nemen voor die smadelijke nederlaag. We zijn er behoorlijk van geschrokken. Wij haalden ons niveau niet en EDO heeft de drie punten volledig terecht in Haarlem gehouden." Leushuis over de tegenstander van zondag: "OJC lijkt qua club erg op AFC. Het is een enorm grote club, met duizenden leden en een mooie historie. Qua spel doet OJC Rosmalen denken aan EDO. Het is een echt vriendenteam en ze spelen erg compact. Ons strijdplan is helder. We gaan met veel passie en inzet de strijd aan met OJC. We willen aanvallend voetbal spelen en het publiek vermaken. En natuurlijk moeten we doelpunten maken."

De trainer heeft een vrijwel fitte selectie. De geschorste spelers zijn er weer bij. Alleen Pepijn Kluin en Laurens Samsom ontbreken nog vanwege blessures. Ook Magid Jansen kan spelen. Leushuis hield hem vorige week nog op de bank. Formeel omdat Jansen een liesblessure had, maar de speler liet zelf weten dat hij om disciplinaire redenen op de bank werd gehouden.

Bron: website RTVNH