Tijmen Vis: 'Ik ga mijn AFC vrienden heel erg missen'

Het voetbal ligt al weer een tijdje stil. Afgelopen dinsdag 31 maart heeft de KNVB besloten dat de competitie van seizoen 2019-2020 niet wordt hervat. Dat geldt voor de mannen, vrouwen en jeugd, in de zaal en op het veld, op alle amateurniveaus en in heel Nederland. Er is tevens besloten dat er voor dit seizoen geen eindstanden komen, en er dus ook geen kampioenen, promovendi en degradanten zijn. De komende tijd houden we via de website en diverse social media alle AFC'ers op de hoogte van de verdere ontwikkelingen. Maar ook over de bouw van ons nieuwe complex. Daarnaast interviewen we diverse AFC'ers, waarbij zij vertellen hoe ze deze bijzondere tijden beleven. Vandaag: Tijmen Vis van AFC JO10-1.

Beste Tijmen, allereerst, hoe gaat het met jou en je familie? Iedereen gezond? 
Het gaat goed en we zijn gezond. Maar het is wel een gekke tijd, zonder school, zonder opa en oma die elke week komen oppassen en zonder VOETBAL bij AFC!

Op welke school en in welke klas zit je? Hebben jullie veel huiswerk en hou je het een beetje vol thuis? 
Ik zit op de Kleine Nicolaas in groep 6. En ik hou het nog wel vol. Ik vind het eigenlijk best fijn om thuis schoolwerk te doen, dan ben ik lekker snel klaar en kan ik voetballen op straat, nieuwe trucjes leren en oefeningen doen. 

Er wordt dit seizoen helaas niet meer gevoetbald. Hoe hebben jullie het – totdat alles werd stopgezet-  gedaan met AFC JO10-1?
Ik vond dat we een mooi seizoen hebben gehad met iedereen uit mijn team. We speelden een leeftijdsklasse hoger en ook hoofdklasse dus we kwamen soms wel sterke tegenstanders tegen. In de beker hebben we het heel goed gedaan. Mijn trainer Maurits heeft mij ver gebracht, ik vind hem een hele fijne trainer. We hebben mooie toernooien gespeeld, bij Zeeburgia en nog bij andere clubs. Jammer dat we de beker nu niet kunnen winnen!

We hebben gehoord dat je volgend seizoen AFC gaat verruilen voor de jeugdopleiding van AJAX. Wat goed! Heb je al een trainingsoefeningen ontvangen van je nieuwe club?  
Ja, daar heb ik heel veel zin in, ik wilde altijd al naar AJAX. Voor Corona trainde ik de laatste tijd al 1 keer per week mee op de Toekomst. Ik heb al huiswerk, dat krijgen we via een app en Instagram en die doe ik vaak met andere jongens van AJAX die bij mij in de buurt wonen. In mijn buurt wonen nog 2 andere jongens die ook bij AJAX spelen en ouder zijn en af en toe ga ik naar iemand die iets verder woont om mee te oefenen.

Ga je dan je AFC vrienden niet missen?
Ja die ga ik heel erg missen en ook de spelers en trainers waar ik van 08 tot en met 010 mee heb gespeeld, Mansur, Flip en Maurits en soms ook Dillon. Ik ging altijd met een goed gevoel naar AFC om te trainen. Ik had er altijd zin in. AFC is een hele leuke club, ik speel er al vanaf mijn 5e jaar. 

Wat doe je om je niet te vervelen thuis, nu je niet mag voetballen. Gamen of Netflix ? Heb je nog goeie tips?
Vooral voetballen op straat. De oefeningen van AJAX en ook soms challenges van Maurits van AFC. En met mijn papa en mama gaan hardlopen en sporten. Maar ik game ook wel en kijk ook soms netflix. Tip is om deze tijd veel extra trucjes te leren. En fit te blijven.

Wie is je favoriete voetballer bij AFC 1 en bij AJAX 1? 
Yordi Teijsse bij AFC. En bij AJAX altijd Frenkie maar nu hij weg is denk ik Ziyech, die draait goed naar binnen en heeft een goed gevoel in zijn schot.

Kan iedereen je volgen op instagram en zien we je over een paar jaar dan in de Arena ?
Ja iedereen kan mij volgen op insta, mijn account is @tijmenbrentvis2010. En ik ga natuurlijk mijn best doen zodat jullie mij later in de Arena zien. En daarna in Barcelona :-). 

Lees ook de andere interviews met AFC'ers: Trainer AFC 1 Uli LandvreugdVerenigingsmanager Henny KottmannCommissaris Sportparkontwikkeling Bob DuisTechnisch Coördinator Jeugd Alphons Peters en AFC Zaterdag 1 aanvoerder Gijs Niehe.