Thomas Verhaar stapt over naar AFC

AFC is verheugd te kunnen melden dat Thomas Verhaar komend seizoen de selectie van Ulli Landvreugd komt versterken. Verhaar is afkomstig van Excelsior, dat uitkomt in de Keuken Kampioen Divisie.


Foto: ©Headsprung

"Mijn gehele jeugd heb ik gevoetbald bij VOC uit Rotterdam. Een vergelijkbare club met AFC. Ik kwam AFC ook vaak tegen bij "de acht", een jeugdtoernooi met de 8 oudste clubs van Nederland. Op mijn 17e speelde ik in het eerste van VOC en toen ben ik door Sparta benaderd om daar te komen voetballen".

Na een aantal seizoenen op 'Het Kasteel' kreeg Verhaar van Willem II een contract aangeboden. Maar uiteindelijk koos hij om te gaan studeren en te gaan voetballen met zijn broertjes bij VOC. Daar werden de gebroeders Verhaar 3 jaar achter elkaar kampioen en promoveerden ze van de 3e klasse naar de Hoofdklasse.

"Ik heb in die periode alle plezier én zelfvertrouwen in het voetbal weer teruggevonden en toen trok Sparta opnieuw aan de bel".


Foto: ©Headsprung

"Onder trainer Gert Kruys maakte ik mijn debuut in het betaalde voetbal en onder trainer Alex Pastoor werd ik een vaste waarde. Mijn tweede seizoen bij Sparta was uniek. In 2016 werden wij Kampioen van de Jupiler League en ik werd uitgeroepen tot beste speler van de competitie". 

Na twee jaar in de Eredivisie gespeeld te hebben koos Verhaar voor een avontuur in Zuid Afrika bij Ajax Cape Town. En nu, na twee teleurstellende jaren bij Excelsior is het tijd voor een nieuwe uitdaging.


Foto: ©Headsprung

"De Tweede Divisie heb ik altijd in mijn hoofd gehad als een mooie competitie. Ik ben blij dat AFC mij de kans geeft. De gelijkenissen tussen AFC en en mijn oude club VOC zijn groot en daarom heb ik er veel vertrouwen in dat dit een mooi huwelijk gaat worden".

AFC wenst Thomas aankomend seizoen veel succes in het rood en zwart!