Terug op het nest: Noa Benninga

AFC is verheugd te kunnen melden dat Noa Benninga komend seizoen de selectie van AFC 1 komt versterken. Benninga is afkomstig van Swift, de club uit de Stadionbuurt van Amsterdam-Zuid.


Foto: ©Headsprung

"Ik ben begonnen bij AFC toen ik 5 jaar was, wat toen de Champions League heette. Op mijn 10e vertrok ik naar de D-jeugd van Ajax. Daar heb ik tot en met de A1 / O19 gespeeld. Die periode van 8 jaar bij Ajax heeft mij als mens en als speler gevormd, voornamelijk omdat je daar zo’n 5 dagen per week bent". 

"Wat ik vooral bij Ajax heb geleerd is om altijd van je eigen kracht en het voetballende aspect uit te gaan". 


Foto: ©Headsprung

Na Ajax heeft Benninga een scholarship gekregen bij de University of Delaware in Amerika. Daar studeerde, voetbalde en leefde hij 2 jaar lang. "Ik heb daar een fantastische en leerzame periode gehad. Toch kriebelde het om weer  terug naar Amsterdam te gaan".

De afgelopen 3 jaar speelde Benninga bij AVV Swift. "Ik kies nu weer voor AFC omdat ik altijd een connectie met de club heb gehad en omdat ik het gevoel heb dat mijn manier van spelen bij de club past. Ik heb erg veel zin in aankomend seizoen en verwacht een stuk hoger niveau dan de hoofdklasse waarin Swift uitkomt".


Foto: ©Headsprung

"Mijn doel is om mij zo snel mogelijk aan te passen aan de ploeg, een plek in de basis te bemachtigen en zoveel mogelijk wedstrijden te spelen".

AFC wenst Noa veel succes aankomend seizoen!