Teijsse en Belarbi gaan voor nieuw hoofdstuk in hun voetballeven

Yordi Teijsse en Fouad Belarbi gaan AFC helaas na dit seizoen verlaten en zullen volgend seizoen uitkomen voor een andere club.

Laten wij hopen dat competitie-voetbal dan weer mogelijk is!

Yordi Teijsse na zijn winnende goal in de KNVB Bekerwedstrijd tegen Top Oss in het Olympisch Stadion

Yordi Teijsse maakte in de zomer van 2018 de overstap van Quick Boys naar AFC. Samen met zijn tweelingbroer Kenny maakte hij in zijn eerste seizoen bij The Reds een zeer goede indruk.

Met zijn power en scorend vermogen was hij een belangrijk onderdeel van het succesvolle seizoen 2018-2019 dat uiteindelijk bekroond werd met het Kampioenschap van Nederland en een achtste finale in de KNVB Beker tegen Willem II na de eclatante overwinning op Goed Genoeg tegen Telstar (5-0) en de 1-0 overwinning in de "regenwedstrijd" in het Olympisch Stadion tegen Top Oss.  

De aansluitende seizoenen '19/'20 en '20/'21 konden zoals bekend door de coronacrisis helaas niet in totaliteit worden verspeeld.

Hierdoor bleef het aantal wedstrijden van Yordi voor AFC helaas beperkt tot 68, waarin hij tot het indrukkwekkende aantal van 40 doelpunten kwam!

In goed overleg met de Technische Commissie van AFC gaat hij de club nu verlaten. AFC wenst Yordi veel succes in het verdere verloop van zijn voetbal- carrière met de boodschap dat de deur bij AFC voor hem altijd open zal blijven.

Fouad Belarbi stijlvol in actie tegen Rijnsburgse Boys

Fouad Belarbi kwam AFC eveneens in de zomer van 2018 versterken. Daarvoor speelde hij voor USV Hercules.

Ook Fouad was een belangrijke speler in het unieke AFC succes- seizoen 2018-2019. De behendige rechtsbuiten speelde uiteindelijk 63 wedstrijden in het rood-zwart, waarin hij 5 keer wist te scoren.

Fouad was een stille en alom gewaardeerde kracht binnen het team en de club wenst ook hem veel succes bij zijn volgende vereniging.

En ook voor Fouad staat de deur van Goed Genoeg altijd open, aldus de Technische Commissie.