TEC - AFC met voorbeschouwing

AFC aan de kersen in Tiel.

Zaterdag trekken onze mannen naar Tiel voor de wedstrijd tegen TEC.
TEC, de club waar wij ook een paar jaar geleden al tegen speelden maar daarna degradeerde naar de Derde Divisie en deze zomer weer promoveerde naar de hoogste amateur divisie.
TEC, ook de club van de flamboyante voorzitter Pieter van den Burg, die zo tragisch plotseling overleed in 2017 en de club in shock achterliet. De man met een politieke carrière, een eigen partij in de gemeenteraad en drager van de meest fantastische schoenen, maakte overal een bijzondere indruk. Nog steeds wordt hij gemist in Tiel en ver daarbuiten.

Inmiddels hanteert Robert Langenbach de voorzittershamer bij TEC. De in 2018 gekozen voorzitter heeft geen lang verleden bij TEC maar was van 2000 tot 2006 directeur van ADO Den Haag en bouwde daar o.a. een nieuw stadion. Daarvoor was hij in dienst van de KNVB. Ruim voldoende voetbal bestuurservaring kun je dus zeggen.
De club uit Tiel heeft daarnaast ruimschoots ambities voor de toekomst en promotie naar de Tweede Divisie was daar één van. Dat is alvast gelukt deze zomer. Hoewel nu, halverwege de competitie, de stand op de ranglijst niet florissant is, blijft die ambitie nog steeds aanwezig. Tenslotte is er nog ruim een half jaar te gaan.

De resultaten vallen voor TEC nogal tegen met 5 verloren wedstrijden op rij en een 10 doelpunten voor en 23 tegen staat TEC op een teleurstellende 16 de plaats. Maar stond onze tegenstander van vorige week daar toen ook niet? Er zijn deze competitie geen makkelijke potjes zoals vorige week maar weer eens bleek.
Ook zaterdag aanstaande zullen onze Reds weer vol “aan de bak“ moeten om de drie punten mee te nemen naar de hoofdstad.
Het is bovendien de laatste wedstrijd in het kalenderjaar 2019 en het is voor iedereen fijn om dit zo succesvolle jaar met een mooi resultaat af te sluiten.

Daarna volgen de kerstdagen en de jaarwisseling, uiteraard zonder voetbal, waarna het elftal begin januari op winterstage gaat in Zuid-Spanje om zich voor te bereiden op de tweede seizoenshelft. 
Op zaterdag aanstaande om 14.30 uur op sportpark de Lok in Tiel gaan onze mannen voor een flitsende finish dit jaar !

Jonkheer Adrien van Rossum de Gaulin  jr.