TEC - AFC met verslag, samenvatting en foto's

Net voor aanvang van de wedstrijd werd uw scribent door voorzitter Ad Westerhof verzocht een verslag van de wedstrijd te maken. Na een drie kwartier autominuten aangekomen in Tiel bleek er zowaar een zonnetje te schijnen op het mooie grasveld bij onze tegenstander vandaag, TEC.

AFC startte in de volgende formatie: Potveer, Willemsen, Nijpels, Jansen, van den Houten, Kwee, Richard, Zaïmi, vd Brink, de Graaf en Grootfaam. Zo'n 400 toeschouwers hadden de moeite genomen er eens goed voor te gaan zitten (of staan).

AFC startte de eerste 20 minuten goed. Er waren kansen voor Zaïmi (na een voorzet van Willemsen) echter ging de kopbal er niet in. Even later had Van de Brink een goede kans na een voorzet van Grootfaam maar bracht de TEC-goalie in twee instanties knap redding.

Het was sowieso een dag van de keepers. Potveer was in topvorm en moest meermaals redding bieden. Een uitbraak van TEC via Holder deed de bal wel achter Potveer belanden maar werd wegens buitenspel afgekeurd. 

Niet veel later probeerde AFC het weer. Ditmaal via de Graaf die zijn kopbal helaas naast zag gaan. Aan de overzijde kwam TEC ook bij onze doelman. In eerste instantie werd de bal goed door hem geblokt maar moest nadien Willemsen zijn been strekken om de bal van de lijn te halen. Vervolgens moest Potveer tot drie instanties aan toe redding brengen en deed hij had ook; heel knap. Hij hield AFC op dat moment echt in de wedstrijd.

Met een ruststand van 0-0 konden wij eigenlijk wel leven. Na de thee startte AFC ook weer goed. Een aantal kleinere kansen maar daar werd de keeper van TEC niet echt warm van. Aan de overkant werden ze echter toch weer even gevaarlijk. Na een overtreding waar niet voor werd gefloten was het toch TEC die de score deed openen (1-0).

Dat bracht TEC ook meer in de wedstrijd en na die goal gingen zij ook beter voetballen. AFC had het in die fase lastig. Ondanks de wissels (Jesse voor vd Brink en Esajas voor Zaïmi) bleek AFC niet écht bij machte een goal te forceren. TEC scoorde uiteindelijk nog 2-0 en toen leken de kansen voor AFC wel helemaal verkeken. Terwijl deze wedstrijd juist ook de mentale ommekeer moest betekenen werd jammerlijk verloren.

Volgende week ontvangen wij VVSB en zal beter met de kansen omgegaan moeten worden teneinde een resultaat neer te zetten. 

M.L.

Voor fot's zie ons AFC Fotoalbum of klik hier

Bekijk hier de samenvatting: