Talent Splinter de Mooij verlaat profvoetbal en kiest voor AFC

AFC is verheugd te kunnen melden dat Splinter de Mooij komend seizoen de selectie van Uli Landvreugd komt versterken. De Mooij is 19 jaar, middenvelder en tot voor kort contractspeler bij Feyenoord.


Foto: ©Headsprung

"Ik ben geboren en getogen in Den Haag. Als klein ventje ben ik begonnen met voetballen bij HVV in de 'ZondagMorgenCompetitie', dat is voor de allerkleinste voetballertjes. HVV is een geweldige club die al meer dan 138 jaar bestaat.

Op mijn dertiende werd ik gescout door Feyenoord. Ik wilde dat heel graag en mocht het van mijn ouders 1 jaar proberen. Ruim zeven jaar later kan ik zeggen dat ik een prachtige tijd bij Feyenoord heb gehad. Ik ben overal met Feyenoord geweest. Van Abu Dhabi tot Paramaribo, Qatar, Spanje, Kroatië, Denemarken, Engeland, Frankrijk, enzovoort. Ook ben ik tijdens die periode gedebuteerd in het Nederlands Elftal O/18. Ik heb meerdere landskampioenschappen mogen meemaken en mooie vriendschappen mogen sluiten. En ik heb natuurlijk veel geleerd van de trainers en mijn medespelers. Al met al een geweldige tijd".


Foto: ©Headsprung

De Mooij maakt nu van Feyenoord de overstap naar de amateurs om zijn andere droom na te jagen: het volgen van een studie Geneeskunde. "Ik heb meegedaan aan de decentrale selectie van de VU. Op 15 april 2021 kreeg ik te horen dat ik was geselecteerd voor de studie Geneeskunde. Kort daarna heb ik besloten te stoppen bij Feyenoord en vol voor mijn studie te gaan."

Na HVV en Feyenoord kiest De Mooij nu voor AFC, een club die wat hem betreft vergelijkbaar is met zijn eigen oude amateurclub HVV. Net als AFC een traditierijke vereniging. En ook de ligging van zijn nieuwe club, vlak bij de VU, is mooi meegenomen.

"AFC draait mee in de top van het allerhoogste amateurniveau van Nederland en is ambitieus. Ik wil naast mijn studie graag op het hoogste niveau blijven voetballen en dan moet je wat mij betreft bij AFC zijn. Ik heb de gesprekken met de club vanaf het begin als zeer positief en constructief ervaren. Het voelde gelijk goed en deze keuze is de afgelopen weken alleen maar bevestigd. Ik was vorig weekend tijdens het Mini WK op AFC en dat voelde als een warm bad. Er kwamen ook zo veel mensen naar mij toe om me welkom te heten. Dat vond ik heel bijzonder.


Foto: ©Headsprung

Na een mooi afscheid bij Feyenoord nu de overstap naar de Tweede Divisie waarin vele sterke clubs spelen. De verwachtingen zijn hoog gespannen

"Het is een zware competitie waar we vol aan de bak moeten. De ambities van de trainer zijn groot en daar hou ik van. Altijd ergens vol voor gaan en het maximale uit jezelf halen. Ik ben een harde werker die altijd voor het teamresultaat gaat en altijd wilt winnen. Ik heb er ongelofelijk veel zin in en kan niet wachten om te starten."

———–

 

Voor het verslag in De Telegraaf klik hier