Storm en schemer… bij AFC - Ajax zat.

Gisteravond speelde onze hoofdmacht de inmiddels traditionele oefenwedstrijd tegen de amateurs van Ajax. De wedstrijd stond vroeg gepland ivm met werkzaamheden aan de lichtinstallatie op ons sportpark.
AFC begon in de volgende opstelling:
Zonneveld, Van Weerdenburg, Schilder, Maatsen, Kwee, Hoek, Yordi Teijsse, Claver, Grootfaam, Ignacio en Jesse.

Beide ploegen begonnen wat aftastend aan de wedstrijd in de 10e minuut de 1e echte kans voor AFC: Matthijs Jesse gaat goed door op de rechterkant en geeft een perfecte voorzet op Yordi die zijn kopbal bijna in de rechterbovenhoek zag belanden ware het niet dat de ex AFC keeper op katachtige wijze de bal uit z’n goal ranselde. Hierna wordt Ajax een fase sterker en schieten 2 x op de paal en maken in de 30e minuut, na slordig verdedigend werk van AFC, verdient 0-1

In de 35e minuut wordt Robbert Schilder (z’n eerste minuten na lang blessureleed)  vervangen door Tim Linthorst en pakt AFC duidelijk de handschoen weer op en gaan vol in de aanval. Via een prachtig opgezette aanval in de 38e minuut over links met Guus en Melvin geeft Guus uiteindelijk een messcherpe voorzet op Raily en die weet daar wel raad mee: 1-1 en dat is gelijk de ruststand.

In de 2e helft komen Ascencion, Sialli, Belarbi, Tillema en Berghuis erin voor respectievelijk: Kwee, Grootfaam, Jesse, Yordi en Zonneveld.

AFC is de 2e helft duidelijk de betere ploeg ondanks de storm en de ingevallen duisternis. In de 53e minuut weer een mooie aanval opgezet door Dalian Maatsen die bereikt Joel Tillema en stelt Raily in staat om z’n 2e treffer te maken 2-1 dus. In de 57e minuut komt Johan Kulhan het veld in voor Dalian Maatsen en jammer maar helaas voor heel AFC en voor Johan zelf waren dit voor Johan voorlopig z’n laatste minuten voor AFC…zoals u weet vertrekt Johan naar Valencia voor een nieuwe studie! We wensen Johan veel succes en willen m hierbij nogmaals bedanken voor z’n inzet voor AFC.

AFC creëerde nog vele kansen het laatse half uur maar misschien was het zicht en het vizier niet helemaal helder vanwege de ingevallen schemer maar de kansen werden op de een of andere manier niet verzilverd. In de 70e minuut bepaalt captain Milan Hoek middels een penalty de eindstand op 3-1

We willen hierbij Ajax en de sympathieke, nieuwe trainer Detlef Legrand bedanken voor hun komst en prima spel. Tevens dank aan scheidsrechter Vincent Koning voor de uitstekende leiding met zn beide grensrechters.