Stierendiner AFC Stieren


De AFC-Stieren. Zittend vlnr: Jos van Mieghem, Peter van der Heijdt, AFC-voorzitter Ad Westerhof, Wouter Amesz, Ab Springer, Ron van Doesburg en Mannes Kinsbergen.
Staand vlnr: Nick van Ommeren, Anton Fasel, Roy Tular, Louis Stam, Ruud Mantel, Jeroen Walker, Dick Reijna, Benno Honsdrecht, Joey Esiony, Henk Foppen, Kees Gehring, Jan van Galen en Dennis Bijlsma.

Loslopende stieren bij AFC. Eindelijk mochten ze weer!

Voor het eerst sinds 2019 hadden de AFC Stieren zich op donderdag 14 oktober in het AFC clubhuis verzameld voor het traditionele Stierentreffen. Normaal gesproken wordt die in mei gehouden. Na het versoepelen van de coronamaatregelen stond Opperstier Henk Foppen te trappelen van ongeduld. Waarom wachten tot het voorjaar als wij nu al bij elkaar kunnen komen, dacht Henk.

Tijdens een rondleiding door het clubhuis, werd in de catacomben door scheidend AFC-voorzitter Ad Westerhof een toelichting gegeven over de totstandkoming van het clubhuis. Namens alle AFC Stieren hulde aan allen die hier betrokken bij zijn geweest! Het clubhuis is voorzien van alle moderne gemakken, comfort en faciliteiten die passen bij een grote club als AFC. Daarnaast is het ook gewoon mooi!

Tijdens het Stierendiner memoreerde Opperstier Henk met warme woorden aan zijn voorganger Rein Minor, die ons vorig jaar december is ontvallen. Na het diner was het natuurlijk tijd voor de strijd om de wisseltrofee ‘de Boele’, een bronzen beeld van een stier in optima forma. Stieren houden van spelletjes en competitie! Deze keer in de vorm van een pub-quiz met alleen maar voetbalvragen, geleid door de gastquizmaster Anthon Fasel. Pas na een barrage tussen Nicolaas van Ommeren, Ad Westerhof en ondergetekende ging de overwinning naar de laatste, met dank aan de stieren die hem bijstonden.

Al met al was het een fijn weerzien van oude bekenden en vrienden, allen geboren tussen 21 april en 20 mei. AFC’ers van het sterrenbeeld Stier, verzameld in de “Vereniging van Edelstieren der Stamboekclub AFC” ofwel de AFC Stieren. Over een half jaar zijn we er weer!

Roy Tular

PS
Niet alleen won Roy de “Boele”, maar ook overhandigde hij Jeroen Walker een affiche als eerbetoon aan zijn vader.
HF