Spectaculaire Overwinning!

Thuis tegen de O13-1 van SC Buitenveldert: de Boelelaan derby,
In de eerste 10 minuten was het aftasten van beide ploegen en gebeurde er niets in de buurt van de 16 meter.
AFC kwam niet tot lekker voetbal en ook liepen de spelers weer te vaak uit hun positie, zeker in het middenveld.
En zo ontstond er weer eens ruimte bij hun linkerspits die binnendoor sneed, verder niemand tegenkwam, noch de centrale middenvelder, noch een van de centrale verdedigers en van buiten de zestien kon hij vrij uithalen: 0-1, bal onhoudbaar in de kruising.
Deze situatie deed denken aan vorige week toen we ook op deze manier doelpunten tegen kregen.
Daarover is op de training duidelijk gesproken en dan verwacht je natuurlijk meer felheid, beter opruimen van de bal en de tegenstander compact opvangen.
Helaas ging het ook nu mis: ruststand 0-3 en gelukkig voor ons gingen 2 grote kansen voor Buitenveldeert er net niet in, anders was het helemaal over geweest….

Rust op het veld: soort van donderspeech met het accent op scherpte , felheid, fysiek duel aangaan, tackle op de bal en actie aan actie koppelen. En natuurlijk ook zelf beter gaan combineren en proberen snel een aansluitingstreffer te maken.
Met 4 wissels en een omzetting in de opstelling kregen we de tweede helft een ander spelbeeld. Nu meer AFC aan de bal en op de helft van Buitenveldert. Zij zakten wat verder in en gokten waarschijnlijk op een uitval en de beslissende 4e treffer….
Maar na 6 minuten kregen wij , na een goede aanval over rechts een terechte penalty, die door Dylan fraai werd ingeschoten: 1-3.
Opeens sloeg de vonk toen over en AFC ging in hoog tempo door met veel beter combinatiespel , gebruik makend van de vleugels kwamen we een aantal keren gevaarlijk door en scoorden binnen 6 minuten  twee maal : 3-3,  ongelooflijk!
Ons middenveld speelde nu compact en met lef en ook achterin werd de rugdekking veel beter gedaan.
Natuurlijk zette ook Buitenveldert een tandje bij en de winst kon in de laatste 8 minuten nog naar beide ploegen gaan.
Maar het werd AFC dat scoorde: 4-3.
Over mirakel gesproken: zo’n achterstand helemaal goedmaken, spectaculair !!

Twee totaal verschillende helften, met dank aan de uitstekende scheidsrechter,  met dus een feestelijke afsluiting, want ook Demir vierde na afloop boven in het clubhuis zijn verjaardag met heerlijk taart!

Wie deden het: Can, Sami, Joshua, Fabian, Christian, Christiaan, Dylan ( 1 maal; Man-of-the-Match), Ori, Sem, Teum, Adam ( 1 maal), Buster, Jamie ( 1 maal), Gregor ( 1 maal). Geblesseerd op de bank: Demir.

Volgende week uit naar Atletico Club Amsterdam, Sportpark De Eendracht, Bok de Korverweg 12, aanvang wedstrijd 14.30 uur.
K.K.