JO13-3 Weer mooie goals gezien!

3 februari 2924
Uit bij Sporting Martinus O13-2 deed AFC het weer heel goed. Veel balbezit en in de eerste 20 minuten voornamelijk op de helft van de tegenstander.
We kregen wel een beetje “hulp” van hun keeper bij de eerste 2 goals die we maakten, maar gezien het aantal mogelijkheden die we zelf creëerden met goed gevarieerd aanvalsspel was de 0-2 voorsprong dik verdiend .
Overigens kreeg Martinus in de laatste 10 minuten voor rust wel 2 grote kansen vanuit de break-out, maar keeper Can redde beide keren.
En vlak voor rust maakten we ook nog fraai de 0-3.

Na rust stond er bij Martinus een andere keeper op doel die een aantal heel goede reddingen in huis had.
Ook schoven zij nu steeds een mannetje door , waardoor het spel meer op en neer ging. Weliswaar kregen zij niet veel kansen, mede doordat AFC steeds de rugdekking goed voor elkaar had. Maar het werd wel veel meer een echte wedstrijd.
Goed om te zien dat ons middenveld goed samenwerkte,  waardoor we vanuit de balverovering regelmatig prima aanvallen konden opzetten.
En dat leverde 3 fantastisch mooi doelpunten op. Eindstand 0-6. Gefeliciteerd!

Wie deden het: Can, Fabian ( 1 maal), Dylan, Joshua, Christiaan, Sami, Christian, Demir, Sem, Teun ( 1 maal; mede Man-of-the-Match), Ori, Buster, Jamie ( 1 maal), Gregor ( 3 maal; mede Man-of-the-Match). Afwezig: Jayson(blessure),Adam(blessure), Dean ( wisselspeler bij de O13-1).

Volgende week tegen tegen SDZ O13-3, thuis HEEL vroeg: aanvang wedstrijd 08.30 uur…!!

27 januari 2024
Na eerst 3 weken winterstop, toen 1 week getraind, daarna een week sneeuw op de velden dus weer een “stop”, en afgelopen week in storm, regen en kou toch getraind , want de kompetitie ging weer beginnen.
Thuis tegen SCPB’22 ( fusie tussen Pancratius en Badhoevedorp) O13-2 waar een aantal eerste jaars (O12) in spelen, deed AFC het heel goed.
De linies sloten goed op elkaar aan en er was veel beweging, waardoor we gevarieerd voetbalden. En door het druk zetten op de bal en vastzetten van de tegenstander dwongen we fouten bij hen af, waarvan wij konden profiteren: na een klein kwartier stond het al 3-0. En vlak erna ook nog 4-0.
SCPB ging natuurlijk wel wat terug doen en kreeg die ruimte omdat wij het na die 4-0 het iets te makkelijk opnamen en het tempo lieten zakken. Uit een van hun aanvallen scoorden zij, een beetje geholpen door Can ( die ondanks zijn blessure gelukkig voor ons toch zijn doel goed verdedigde), de 4-1 ruststand.
De tweede helft had SCPB een mannetje doorgeschoven en speelden zij een stuk beter. Maar AFC begon weerom sterk en hadden het meeste balbezit waardoor we een paar goede kansen kregen en dat leverde 3 mooie doelpunten op.
We zakten nu niet meer te ver in en hielden druk op de bal op hun helft van het veld.
Eindstand : 7-1. Gefeliciteerd boys!

Wie deden het: Can, Fabian, Dylan, Joshua, Christian, Christiaan, Sami, Demir, Teun ( 2 maal), Dean ( Man-of-the-Match), Jayson, Sem, Buster ( 1 maal), Gregor ( 2 maal), Ori, Jamie ( 2maal). Geblesseerd als supporter op de bank Adam.
Volgende week uit bij Sporting Martinus O13-2, aanvang wedstrijd 10.00 uur.


9 december 2023

Thuis tegen het 3 punten onder ons staande BFC O13-4 deed AFC het de eerste helft uitstekend.
Lekker aanvallen tegen een behoudend spelende tegenstander waardoor onze keeper weinig te doen kreeg.
Na een kwartier weer een snelle aanval over de vleugel waarbij Dean vol moest sprinten om de diepe bal binnen te houden. En uit de draai gaf hij een strakke voorzet die door Teun werd binnengeschoten: 1-0.
En 10 minuten later de 2-0 door Gregor fraai ingeschoten.

Na de rust  kwam BFC heel anders op het veld en speelde veel meer naar voren en ook fysieker, terwijl AFC minder scherp leek….
Een verwarrende situatie ontstond toen er een ingooi werd gedaan door BFC terwijl de grensrechter voor AFC vlagde: moest die ingooi overgenomen worden of niet? Een paar AFC spelers stopten met lopen  terwijl BFC gewoon doorging en daaruit de 1-2 scoorde….
Voortaan dus eerst maar die bal wegschieten en dan pas vragen wat er aan de hand is!
Maar goed.
Het gaf BFC wel het zetje dat ze nodig hadden en wij waren even de weg kwijt. Dat leverde binnen 10 minuten de 2-2 op.
Gelukkig kwam AFC weer op volle toeren en het laatste kwartier kregen we voldoende mogelijkheden om te scoren.
Maar net als in de wedstrijd van vorige week kregen we de bal niet meer in het net, mede door een paar heel goede reddingen van hun uitstekende keeper.

We zijn nu als 4e geëindigd in deze poule van 8 ploegen en zullen opnieuw worden ingedeeld voor de voorjaarscompetitie.

Wie deden het: Can, Sami, Fabian, Dylan ( gedeeld Man-of-the-Match), Christiaan, Jayson, Demir ( geblesseerd uitgevallen), Dean, Christian ( gedeeld Man-of-the-Match), Teun ( 1 maal), Ori, Gregor (1 maal), Sem, Joshua. Op de bank de geblesseerden Adam en Buster. Afwezig: Jamie(ziek).

Deze week nog wel training, daarna 3 weken winterstop. De trainingen beginnen weer op di. 9 januari.
Oefenwedstrijd op zaterdag 13 jan. op AFC tegen de ZatO13-2, aanvang 10.00 uur.


2 december 2023

Uit bij FC IJburg O13-2 speelde AFC een prima wedstrijd tegen een ook goed spelende tegenstander.
AFC was in het eerste kwartier het meest in balbezit , kreeg een paar mogelijkheden om te scoren en het lukte Teun met een beheerst maar strak ingeschoten bal van buiten de 16 om de 0-1 te maken.
Maar IJburg kwam daarna opzetten en ook zij wisten te scoren. Rust 1-1.

En die rust duurde in de winterkou iets te lang ( 20 minuten….), want terwijl beide ploegen op het veld bleven om snel de tweede helft te beginnen, was de scheidsrechter naar de kantine gegaan om warm te worden, want hij had het een beetje koud gekregen. Dus beide ploegen deden weer een soort w-up en toen we weer gingen ballen bleek dat AFC een kwartier lang aantrekkelijk aanvallend voetbal speelde met een aantal kansen om te scoren. Uiteindelijk kregen we een penalty en die werd fraai benut door Dylan: 1-2.
IJburg zette natuurlijk aan om de gelijkmaker te scoren , maar AFC had zeker een paar mogelijkheden om de 3e treffer te maken.
Helaas gingen de schoten over of naast.
En dan kan ie ook aan de andere kant vallen. Ijburg speelde met meer risico en uit een rommelige situatie voor onze goal maakten ze de gelijkmaker: 2-2.

Nog 10 minuten te gaan en het werd heel spannend omdat beide teams voor de winst gingen.
IJburg scoorde met een hoog afstandsschot de 3-2 en met nog een paar minuten te gaan speelde AFC “alles of niets” met voorstopper Fabian erbij in de spits.
En die druk leverde ons in de laatste minuut, na weer een overtreding in de 16, de tweede penalty op.
En wederom Dylan die heel cool de keeper in de andere hoek verschalkte: 3-3.

Gezien het aantal kansen en ons aanvallende spel lag winst binnen bereik in deze mooie wedstrijd maar uiteindelijk heel blij met het gelijke spel.
De supporters van beide ploegen hebben genoten!

Wie deden het: Can, Sami, Fabian, Joshua, Christian, Jayson, Sem, Demir, Dean, Teun ( 1 maal), Buster, Gregor, Jamie, Ori, Dylan (2 maal; Man-of-the-Match).

Volgende week zaterdag 9 dec. Spelen we thuis tegen BFC O13-4; aanvang 09.00 uur(!).

Attentie: as. dinsdag 5 dec. GEEN training ivm. Sinterklaasfeest.


26 november 2023
JO13-3 kwam toch dichtbij!

We speelden tegen de nr.1, Almere FC O13-1, en natuurlijk de beste ploeg uit onze afdeling, en wij kwamen niet echt in ons spel….
De eerste helft verliep voor ons niet goed: zij hadden goede buitenspelers , een sterk middenveld en maakten gebruik van de ruimtes die wij te vaak weggaven.
Eerst hield na een kwartier keeper Can de nul nog door het stoppen van een penalty, maar even later benutte Almere dan toch een van de vele mogelijkheden die ze kregen. En vlak voor de rust viel ook de 0-2.

Werk aan de winkel dus: meer duels aangaan, harder werken , beter combineren en nu, met de wind mee: SCHIETEN!
En dat deden we ook in de 2e helft.
Maar uit een counter was het al snel 0-3 en dan lijkt het gedaan. Almere nam wat gas terug en AFC zette juist een tandje bij wat wel aangeeft dat het met de mentaliteit wel goed zit. Alleen haalden niet alle spelers hun niveau jammer genoeg. Desalniettemin kregen we een paar mogelijkheden en 10 minuten voor tijd scoorde Teun, die het moeilijk had vandaag maar keihard bleef knokken, de 1-3.

Daarna “alles-of-niets “ gespeeld en vlak voor tijd , weer topscorer Teun die de 2-3 maakte.

Zou het dan toch nog een gelijkspel kunnen worden?

Dean schoot na een mooie aanval nog op de kruising, maar toen was het gedaan. Jammer maar Almere was de terechte winnaar in deze sportieve wedstrijd. Met dank aan de scheidsrechter en de vlaggers. En natuurlijk weer de support van de ouders.

Wie deden het: Can,Sami, Joshua, Fabian, Dylan, Christian, Christiaan, Sem ( Man-of-the-Match), Demir, Ori, Dean, Gregor, Teun ( 2 maal), Buster. En beetje ziek op de bank Jamie.

Nog 2 wedstrijden te gaan: as. zaterdag uit bij FC IJburg O13-2, aanvang wedstrijd 11.50 uur en zat 9 dec. Thuis tegen BFC O13-4, aanvang 09.00 uur.

Attentie: dinsdag 5 dec. GEEN training, AFC is dan gesloten.