Spakenburg - AFC, zie voorbeschouwing

Zorgt AFC voor vuurwerk op de Westmaat?

Na de puntendeling tegen GVVV (zie ook verslag van Amel Vroege) staat er weer een topper op het programma; de wedstrijd tegen Spakenburg.
Het team, dat onder leiding staat van oud Feyenoorder John de Wolf is gebrand op revanche voor de vorig jaar in Spakenburg verloren wedstrijd tegen AFC.
De eerste wedstrijd van deze competitie werd door de Spakenburgse formatie tegen ASWH gelijk gespeeld. De score 1-1 was gelijk aan onze score tegen GVVV.

In het recente verleden streden AFC en Spakenburg als kampioenen in de Topklasse zaterdag en zondag om het algehele landskampioenschap van de amateurs. AFC was al even klaar met haar competitie maar de Spakenburgers moesten in een beslissingsduel eerst nog afrekenen met GVVV. Na enig gesteggel (en daardoor vertraging) vond dat duel plaats in Volendam en werd door de Blauwen (Spakenburg) gewonnen van de andere Blauwen uit Veenendaal.

Daarna dus de titelstrijd. Na ongeveer 7 weken (!) wachten voor AFC was het dan zover.
In Spakenburg werd het 4-1 voor de thuisclub, maar de week erna werd het met een nogal gemankeerd AFC elftal (onze halve selectie was inmiddels op vakantie) 3-2 voor de onzen. AFC werd toen dus geen landskampioen, maar kon dit vorig seizoen recht zetten.

In het elftal van John de Wolf treffen we een aantal nieuwe spelers met Terschegget als opvallendste nieuweling (overgekomen van GVVV). Vlak voor het sluiten van de transfermarkt vertrok echter de ervaren middenvelder Baxs nog  naar Ajax Capetown .

Het elftal van Uli Landvreugd wacht een zeer gemotiveerde tegenstander en zal full speed ahead moeten gaan om de zege veilig te stellen. De statistieken helpen ons daarbij, maar het moet zaterdag vooral komen van focus, inzet en motivatie.
Wij wensen ons vlaggenschip daarbij alle succes!

De wedstrijd begint zaterdag om 15.30 uur in verband met de rechtstreekse uitzending door FOX Sports en staat onder leiding van de heer Wim Bronsvoort.

jhr. van Rossum de Gaulin jr.